adscode
adscode

Üniversitede Ebru Yarışması

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nca, bu yıl dördüncüsü gerçekleşecek 'Uluslararası Uygulamalı En Güzel Battal Ebru ve Çiçek Ebru Yapma Yarışması'nın hazırlıklarına başlandı.

Üniversitede Ebru Yarışması
Eğitim
21-23 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek yarışmaya, farklı ülkelerden de çok sayıda üniversite öğrencisi katılacak. Yarışmanın amacının, ebru sanatına gönül vermiş gençlerin Antalya'da buluşmasını, kaynaşmasını sağlamak olduğu bildirildi.

Daire Başkanlığı'nca '22 Mart Dünya Su Günü' etkinlikleri kapsamında düzenlenecek yarışma için, yurtiçindeki ve dışındaki üniversitelere davet yazısı, yarışmanın afişi, yarışma şartları, katılım formları gönderildi. Yarışmaya, devlet ve özel üniversitelerden 2'şer öğrenci katılacak.

Katılımcılar, dolduracakları formları 5 Mart Çarşamba mesai bitim saatine kadar Antalya'ya ulaştıracak.
AÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Resim ve El Sanatları Topluluğu'nda uzman ebru öğreticisi olarak görev yapan, Kültür Bakanlığı'nın da ebru sanatçısı Mukadder Kavas, yarışmanın koordinatörlüğünü üstlendi. Kavas, "Ebru sanatı, dünyada suyun üzerinde yapılan tek sanattır. Boyanın suyla dansı olarak bilinen ebru, atalarımızdan bize armağan. Bu yıl ilk kez bir de çalıştay planlandı. Değerli hocalarımızı da aydınlatma, bilgilendirme söyleşisine davet ettik" dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)