adscode
adscode

Üniversiteden atılanlar başka üniversiteye kayıt yapabilecek!

Anayasa Mahkemesi’nden üniversiteden atılan öğrencilere müjdeli haber geldi. Yüksek Mahkeme, Yükseköğretim Kanunu’nda yer alan "okuldan atılan öğrenciler başka üniversiteye alınamazlar" hükmünü Anayasa’ya…

Üniversiteden atılanlar başka üniversiteye kayıt yapabilecek!
Özel Eğitim

 

Anayasa Mahkemesi, "Yükseköğretim kurumundan çıkarma cezası verilen öğrenciler, bir daha herhangi başka bir yükseköğretim kurumuna alınamazlar" şeklindeki kanun hükmünün iptal istemini esastan görüşerek karar verdi.

 

Ankara 9. İdare Mahkemesi, baktığı bir davada, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 54. maddesinin (g) fıkrasının "... Yükseköğretim kurumundan çıkarma cezası verilen öğrenciler, bir daha herhangi başka bir yükseköğretim kurumuna alınamazlar" şeklindeki ikinci tümcesinin Anayasa’ya aykırı olduğu görüşüne vardı. İdare Mahkemesi, düzenlemenin iptaline karar verilmesi istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Yüksek mahkeme, başvurunun ilk incelemesini tamamlayarak, davayı esastan karar bağladı.

 

Anayasa Mahkemesi, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 54. maddesinin (g) fıkrasının "Yükseköğretim kurumundan çıkarma cezası verilen öğrenciler, bir daha herhangi başka bir yükseköğretim kurumuna alınamazlar" biçimindeki ikinci cümlesinin Anayasa’ya aykırı olduğuna karar vererek iptal etti.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)