adscode
adscode

Üniversite'den TÜBİTAK Projesi

Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nce hazırlanan proje, TÜBİTAK 3001-Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında kabul edildi.

Üniversite'den TÜBİTAK Projesi
Üniversite

"Benzin, Mazot Gibi Petrol Ürünlerinin Algılanmasını Sağlayan Meta Malzeme Tabanlı Mikrodalga Sensör Uygulamaları ve Tasarımları" konulu projeyi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Furkan Dinçer hazırladı.
Dinçer, TÜBİTAK projesi olarak kabul edilen bu proje çalışmasında literatürdeki mevcut çalışmaların göz önünde bulundurularak Türkiye’de akaryakıt sektörünün firması belirli olmayan akaryakıt ürünlerinin ve hileli akaryakıt sınıfına giren hidrokarbonların tespiti gibi çok önemli bir konu için ön çalışmalar gerçekleştirileceğini belirtti.

Bu ön çalışmalar kapsamında firması belirli ve belirli olmayan çeşitli akaryakıt ürünleri alınacağını ifade eden Dinçer, alınan akaryakıt ürünlerinin dielektrik, kayıp değeri elektriksel özelliklerinin ölçüleceğini daha sonra ise bu ürünlere özel sensör yapısı tasarlanacağını ve ürünlerin yoğunluklarının algılanmasının gerçekleştirileceğini ifade etti.İHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)