adscode
adscode

Üniversiteler harekete geçti

Üniversitelerin ilgili öğrenci kulüpleri ve uzman öğretim elemanları arama kurtarma çalışmalarına katılmak amacıyla bölgeye hareket etti.

Üniversiteler harekete geçti
Üniversite
Güncelleme : 11-Feb-23 13:42

YÖK Başkanı Erol Özvar, “Tüm üniversitelerimiz, akademik ve idari personelimiz ve öğrencilerimizle birlikte depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız” dedi.

Özvar, üniversitelerin çalışmaları ise şu şekilde sıraladı:

* Bölgedeki üniversite kampüslerimizde il afet koordinasyon kurullarıyla iş birliği içerisinde vatandaşlarımıza sıcak yemek ve içecek dağıtımı yapılmakta.

* Vatandaşlara başta yurtlar olmak üzere üniversitelerimizin elverişli kapalı mekânlarında barınma hizmeti verilmekte.

* Bölge dışındaki üniversitelerin tıp fakültelerinin sağlık personeli depremzedelere sağlık hizmeti sunmak üzere bölgeye intikal etmiştir.

* Üniversitelerimizdeki iş makinaları ve gerekli ekipmanın, arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere bölgeye sevk edilmesine başlanmıştır.

* Üniversitelerimizin ilgili öğrenci kulüpleri ve uzman öğretim elemanları arama kurtarma çalışmalarına katılmak amacıyla bölgeye hareket etmiştir.

* Üniversitelerimiz Kızılay’ın kan verme kampanyasına katılmaktadır.

* Deprem afetiyle mücadelede meydana gelebilecek gelişmelere göre önümüzdeki günlerde yükseköğretime dair yeni tedbirler alınacaktır.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)