adscode
adscode

Üniversiteler masmavi oldu

İkinci ek yerleştirmelerin de tamamlanmasıyla beraber Türkiye genelindeki tüm üniversitelerde yüz yüze eğitimde normale dönüş oldu. Aşılanma oranlarının artışıyla üniversiteler de masmavi oldu.

Üniversiteler masmavi oldu
Eğitim
Güncelleme : 11-Nov-21 16:04

YÖK'ün son verilerine göre yükseköğretim kurumlarında okuyan 8 milyon öğrencinin yüzde 79.21'i, 180 bin akademik personelin yüzde 93.27'si, idari personelin de yüzde 90.7'si aşılarını oldu.


Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar UNESCO verilerine göre dünya genelinde Türkiye'nin, en çok uluslararası öğrenciye sahip 10 ülkeden biri olduğunu söyledi. İstanbul'da düzenlenen Türk Konseyi Eğitim Bakanları Toplantısı'nda konuşan Özvar, "Avrupa yükseköğretim alanı içinde yer alan Türk yükseköğretim sisteminde, 78'i vakıf olmak üzere 207 üniversitemizde 8 milyonu aşan öğrencimiz, 180 bin öğretim elemanımız bulunmaktadır. Türkiye, yükseköğretim sistemindeki öğrenci sayısı bakımından Avrupa'da ilk sırada yer alıyor. Uluslararası öğrenci sayılarındaki artış da ülkemizin bir cazibe merkezi olması noktasında emin adımlarla ilerlediğinin bir göstergesidir. Uluslararası öğrenci sayısındaki toplam rakam bugün itibarıyla 240 bini bulmuştur" dedi.

CEYDA KARAASLAN/ SABAH


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)