adscode
adscode

Üniversitelerde Getirilen Yasaklar Mecliste

Üniversitelerde öğrencilerin öğrenim gördükleri fakülte kampüsleri ve binaları dışındaki diğer fakültelere girişlerine izin verilmemesi nedeniyle öğrencilerin üniversite bünyesindeki kütüphane, yemekhane…

Üniversitelerde Getirilen Yasaklar Mecliste
Eğitim

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA


 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

 

 

Levent GÖK

Ankara Milletvekili


 

Üniversitelerde öğrencilerin öğrenim gördükleri fakülte kampüsleri ve binaları dışındaki diğer fakültelere girişlerine izin verilmemektedir. Öğrencilerin üniversite bünyesindeki kütüphane, yemekhane gibi hizmetlerin tamamından yararlanmasının önüne geçilmekte güvenlik sebebiyle bu uygulamaya gidildiği belirtilmektedir. Güvenlik çok geniş bir kavram olarak muğlak bir gerekçe olarak sunulmuştur. Söz konusu yasakların kaldırılması üniversite özgürlüklerinin genişletilmesi adına atılması gereken bir adımdır.

Bu bilgiler ışığında:

  1. Sözü geçen yasağın gerekçesi olarak sunulan güvenlik konusunun ayrıntıları nelerdir? Yasaklar hangi üniversitelerde uygulanmaktadır?

  2. Gençlerimizin yoğun çalışma ve uzun süreli emekleri sonucunda elde ettikleri üniversite haklarının kısıtlanmasını doğru buluyor musunuz?

  3. Özgür üniversite ortamını Türkiye çapında gerçekleştirmek adına yürütülen çalışmalar nelerdir?


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)