adscode
adscode

Üniversitelere de mi El Konulacak?

YÖK, belli ki yeni bir düzenlemeye gidiyor. Taslak yönetmenliği, resmi internet sitesinde tartışmaya açmış ve herkesten görüş istiyor.

Üniversitelere de mi El Konulacak?
Günün Yazısı
Peki ne yapmak istiyor? Kopan fırtınalara bakılırsa, özellikle vakıf üniversitelerine el koymak kolaylaştırılıyor. Öküzün altında buzağı arayanlar çok! Onlara bu fırsatı da  bizzat YÖK veriyor!

Demokrasinin sık sık rafa kaldırıldığı, Genelkurmay Başkan'larının bile terörist diye hapise atıldığı bir ülkeyiz. Bu yüzden hukukun üstünlüğü ilkesi hep tartışmalı. İşte böylesi bir süreçte, üniversiteleri kapatmayı kolaylaştırılacak bir düzenlemeye giderken çok ama çok dikkatli olmakta yarar var.

Yekta Hoca'nın kafasında neler var bilmiyoruz ama çok dikkatli olması gerekiyor. Yoksa tüm enerjisini ve zamanını, yapılan düzenlemenin o amaçla değil, bu amaçla yapıldığını anlatmaya harcar.

Vakıf üniversiteleri pazartesi günü toplanıyor. Bakalım YÖK'ün bu dayatmasına karşı nasıl bir tutum takınacaklar?

Daha şimdiden YÖK'ten yana olanlar, YÖK'e karşı olanlar diye saf tutmaya başladılar. Yönetmeliğin içeriği, sanki kimsenin umurunda değil. Oysa, hiç olmazsa üniversitelerde akıl, önyargıların ve yandaşlığının önüne geçmeliydi...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)