adscode
adscode

Üniversitelerin bölünmesiyle oluşturulan yeni okulların eksikleri Meclise taşındı

CHP Ankara Milletvekili Levent GÖK, üniversitelerin bölünmesiyle oluşturulan yeni okulların eksikleri hakkında soeu önergesi verdi.

Üniversitelerin bölünmesiyle oluşturulan yeni okulların eksikleri Meclise taşındı
Eğitim

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

       

   

                                                                  Levent GÖK

Ankara Milletvekili

 

         Yükseköğretim Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında Gazi Üniversitesi’nin bölünmesiyle oluşturulan Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin eksiklikleri kurumun 2018 İdari Faaliyet Raporuna yansımıştır. Rektörlük binasının elektrik, aydınlatma, enerji nakil hattı, telefon şebekesi, veri iletişim hatları, içme suyu ve kanalizasyon şebekesindeki eksiklere raporda dikkat çekilmiş, fiziki mekân ihtiyacının bulunduğu ifade edilmiştir. Bir yükseköğretim kurumunun temel taşlarını oluşturan kütüphane ve laboratuvarların iyileştirilme gereksinimine vurgu yapılırken, araç-gereç ve bilgisayar donanımının da yetersiz olduğu belirtilmiştir. Üniversitelerin bölünmesi suretiyle oluşturulan yeni üniversitelerin yetersiz imkânlarla eğitim – öğretime başladığı bilinmektedir. Sözü geçen rapor bu üniversitelerdeki eksiklerin maddi bir tespiti özelliği taşımakla birlikte eğitimde nicelikten çok niteliğe önem verilmesi gerekmektedir.

         Bu bilgiler ışığında:

  • Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin eksikleri ne zaman giderilecektir?
  • Üniversitelerin bölünmesiyle oluşturulan yeni üniversitelerin öğretim üyesi, altyapı, donanım ve eğitim-öğretim mekânı eksikliklerini açıklar mısınız?
  • Yeni açılan üniversitelerin temel ihtiyaçlarının dahi karşılanamadığı bilindiği halde bu okullar neden öğrenci almaya başlamışlardır?
  • Üniversitelerin bölünmesinin ardından yeni açılan okullarında içinde bulunduğu bir akademik performans sıralaması yapılmış mıdır? Eğer yapıldıysa bu sıralamayı açıklar mısınız?

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)