adscode
adscode

Üniversitenin astoroloji kursu tepkiler üzerine iptal edildi

Merkez Müdürü Zekeriya Parlak kursun yanlış anlaşıldığını söyleyerek, "Astronomi eğitimi olarak planlamıştık. Lansmanı yanlış yapmışız" dedi.

Üniversitenin astoroloji kursu tepkiler üzerine iptal edildi
Eğitim
Sakarya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından açılan 'Astroloji Sertifika Programı' gelen tepkiler üzerine durduruldu. Merkez Müdürü Zekeriya Parlak kursun yanlış anlaşıldığını söyleyerek, "Astronomi eğitimi olarak planlamıştık. Lansmanı yanlış yapmışız" dedi.
Sakarya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Mart ayında Astroloji Sertifika Programı açma kararı aldı. 2 ay sürmesi planlanan kursla ilgili olarak duyurular 'gelisim.sakarya.edu.tr' adresinden de ilan edildi. "Astroloji gök cisimlerinin canlı ve cansız varlıklar üzerindeki etkilerini araştıran bir bilimdir" diye yapılan duyurulara Türk Astronomi Derneği, Sakarya Üniversitesi'ni arayarak astoroljinin bilim olarak tanımlaması yanlış diyerek itiraz edince astroloji kursu iptal edildi ve duyurular da internet sitesinden çıkarıldı.

'HATA OLDUĞUNU ANLAYINCA...'

Sakarya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Zekeriya Parlak, merkez olarak bazı zamanlarda çeşitli serfika programları düzenlediklerini söyleyerek, "Bazen firmalarla birlikte yapıyoruz. Partnerimiz olan firmamızla böyle bir kurs düzenlemek için karar aldık. Kursta astromi eğitimi olacaktı. Yanlış lansman yapmışız ve bu yanlış anlaşılmadan dolayı falcılık dediler. Kurs öncesinde internet sitemizde tanıtıma açmıştık. Talep beklerken hata olduğunu anlayınca kursu kaldırdık" dedi.

Kursu astronomi eğitimi olarak planladıklarını söyleyen Parlak, "Kurs 2 ay sürecekti uzaktan eğitim verecektik. Astronomi eğitimi olarak planlamıştık. Gök cisimlerinin tanıtımı astronimi alanında bilgiler verecektik. Ancak astoroloji olarak çıkınca iptal etmek zorunda kaldık" diye konuştu.


DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)