adscode
adscode

Üniversitenin diş hekimliği fakültesinde ihale skandalı iddiası!

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde ihale ile alınan bazı malzemelerle ilgili fatura düzenlendiği fakat söz konusu malzemelerin fakülteye hiç getirilmediği öne sürüldü.

Üniversitenin diş hekimliği fakültesinde ihale skandalı iddiası!
Eğitim
Güncelleme : 09-Nov-18 11:49

Malzemelerin akıbetiyle ilgili, personel ve görevliler hakkında soruşturma başlatıldı.
Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde 'Diş Hekimliği Fakültesi ve Deney Hayvanları Binası'na Klima ve Havalandırma Tesisatı Malzemeleri Alım İşi' adı altında ihale düzenlendi. Yeni Asır'dan Erhan Gülenç'in haberine göre, değeri onbinlerce lira tutan malzemeler teslim alınıp fakülteye ve Deney Hayvanları Binası'na getirilmiş gibi Ekim 2017'de fatura düzenlendi. Üniversitenin 2017 yılı hesaplarını inceleyen Sayıştay denetçileri, ihalede alınan 24 parça malzemeyi görmek istedi.

28 Şubat'ta, Fakülte ve Deney Hayvanları Binası'na gidip sayım yapmak isteyen denetçiler, şoke oldu. Kağıt üzerinde alındı gösterilip, parası ödenen malzemeler, fakülte ve binaya hiç gelmemişti.

Malzemelerin akıbetiyle ilgili, personel ve görevliler hakkında soruşturma başlatıldı.


SAYIŞTAY'A YANIT VERİLDİ

EÜ yetkilileri, Sayıştay'a verdikleri cevapta, üniversitenin makine teçhizat alımlarına ilişkin ödeneklerin bütçe tekniği açısından İdari Mali İşler Daire Başkanlığı altında ödenekleştirildiği belirtildi. Birimlerden gelen taleplere göre ihaleye çıkıldığı, ihale sonuçlandıktan sonra mal veya malzeme tesliminin doğrudan ilgili birime ve teknik personele yapıldığı kaydedildi.

Üniversitenin cevabında, "Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı'nca İdari Mali İşler Daire Başkanlığı'na gönderilen teslim tutanağı ve muayene kabul komisyon raporunda mal ve malzemelerin teslim alındığı belirtiliyor" denildi.

Milliyet


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)