adscode
adscode

Üniversiteye hazırlanan görme engelli öğrenciler için 2 bini aşkın YGS sorusu

Kredi Kayıt Bürosu, Eğitimde Görme Engelliler Derneği ve İstanbul Üniversitesi ortaklığıyla üniversiteye hazırlanan görme engelli gençler için hayata geçirilen ‘Sesli Soru Bankası’nın ikinci fazı da tamamlandı.…

Üniversiteye hazırlanan görme engelli öğrenciler için 2 bini aşkın YGS sorusu
Eğitim
Böylece toplamda 2.354 Türkçe ve Coğrafya sorusu seslendirilerek görme engellilerin erişebileceği kütüphanelere hazır hale getirildi.

Kredi Kayıt Bürosu’nun(KKB) üniversiteliler arası sosyal sorumluluk proje fikirleri yarışması ‘Hayal Edin Gerçekleştirelim’in üçüncü dönem Eğitim kategorisi birincisi ‘Sesli Soru Bankası’ projesinin geçtiğimiz Ocak ayında tamamlanan ilk fazının ardından ikinci faz seslendirmeleri de tamamlandı. KKB, Eğitimde Görme Engelliler Derneği(EGED) ve İstanbul Üniversitesi ortaklığıyla hayata geçirilen projenin ikinci fazında tamamlanan Türkçe ve Coğrafya YGS soruları, üniversite sınavları için görme engelli gençleri bekliyor.

Projenin ilk fazında son 40 yılın çıkmış sorularından oluşan 1.600 soruluk 10 adet YGS testi 2 bini aşkın görme engelli öğrenciyi üniversite sınavına hazırlamak üzere seslendirilirken ikinci fazında 325 sayfadan oluşan Coğrafya Soru Bankası ile 272 sayfadan oluşan Türkçe Deneme Kitabı seslendirildi. Böylece 1.554 coğrafya ve 800 Türkçe sorusu ile toplamda 2.354 soru seslendirilmiş oldu. Bunun yanı sıra 800 Türkçe sorusunun detaylı çözümleri ayrıca seslendirildi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)