adscode
adscode

Ünlü yazarın sağlık durumu hakkında hastaneden ilk açıklama;

Nobel ödüllü Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez, akciğer ve idrar yolları enfeksiyonu nedeniyle Mexico City'de hastaneye kaldırıldı.

Ünlü yazarın sağlık durumu hakkında hastaneden ilk açıklama;
Dünyadan Haberler

87 yaşındaki yazar, son yıllarda nadiren kamuoyu önüne çıkıyordu.

İspanyolca yazan ve dünyanın en büyük romancılarından biri kabul edilen Garcia Marquez, en çok "büyülü gerçeklik" yapıtı "Yüzyılık Yalnızlık"la biliniyor.

1967'de yayımlanan roman tüm dünyada 30 milyon adetten fazla sattı.

30 yıldan uzun bir süredir Meksika'da yaşayan Garcia Marquez'in tedaviye yanıt verdiği, antibiyotik tedavisini tamamladıktan sonra taburcu tarihine karar verileceği belirtildi.

İki yıl önce, kardeşi Garcia Marquez'in demans (bunama) hastası olduğunu ve yazmayı bıraktığını açıklamıştı.

Jaime Garcia Marquez, Gabo adıyla da bilinen yazarın sık sık basit şeyleri sormak için kendisine telefon açtığını belirterek, "Fiziksel olarak durumu iyi. Ama uzun bir zamandır demans hastası. Bazen içimden ağlamak geliyor çünkü onu kaybediyormuşum gibi hissediyorum."

Gabriel Garcia Marquez'in diğer romanları arasında "Kolera Günlerinde Aşk", "Labirentindeki General" ve "Benim Hüzünlü Orospularım" da bulunuyor.

New York Times gazetesi, Yüzyıllık Yalnızlık'ı, tüm insanlık için "Eski Ahit"ten bu yana okunması gereken ilk edebiyat ürünü" olarak tanımlamıştı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)