adscode
adscode

Üsküdarlı öğrencilere ulaşım desteği

Üsküdar'da ikamet eden üniversite öğrencilerinin ulaşım ücretleri karşılanacak.

Üsküdarlı öğrencilere ulaşım desteği
Eğitim
Güncelleme : 06-Nov-22 14:34

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ilçede ikamet eden örgün öğretim programına tabi tüm üniversite öğrencilerinin İstanbulKart ücretinin 2022-2023 akademik yılı boyunca karşılanacağını açıkladı.

Türkmen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kalabalık bir öğrenci grubunun olduğu bir öğrenci evinde çekilen videoya yer verdi.

Videoda Türkmen, geçen yıl kış ayları boyunca Üsküdar'da öğrenci evinde kalan öğrencilerin doğal gaz faturalarını ödediklerini hatırlattı.

Kütüphanelerde, spor mekanlarında, sokaklarda gençlerle bir araya gelmeye devam ettiklerini ve bu sürede gençlere neler yapılabileceğini sorduklarını anlatan Türkmen, şunları kaydetti:

"Gençlerin talebi doğrultusunda güzel bir sürprizle karşınızdayız. Bu yıl 2022-2023 eğitim-öğretim dönemi boyunca, Üsküdar'da oturan, bu yurtta olabilir annesiyle babasıyla kalıyor olabilir ya da öğrenci evinde kalabilir hiç farketmez, Üsküdar'da oturan ve İstanbul'daki herhangi bir üniversitede okuyan, lisans ve önlisans öğrencisi, örgün öğretim programında tabii ki kalan tüm öğrencilerimizin bu dönem boyunca İstanbulKart aylık indirimli abonman kartı var, bu kartların aylık ücretlerini Üsküdar Belediyesi olarak ödüyoruz."

Ön şartlarının olmadığının da altını çizen Başkan Türkmen, gençlerin belediyeye herhangi bir başvuru yapmalarına da gerek olmadığını açıkladı.

Gençlerden sosyal medya hesabından paylaştığı linkteki belgeleri doldurulmalarını isteyen Türkmen, "Derhal aylık abonman ücretleri hesabınıza yatacak. Sizlere hem iyi seyahatler diliyorum hem de başarılar diliyorum. Allah sizlere zihin açıklığı versin, yolunuz ve bahtınız açık olsun sevgili gençler." ifadelerini kullandı.

Başkan Hilmi Türkmen'in verdiği müjde, gençlerin alkışlarıyla karşılandı.

"Gençlerimiz bizim geleceğimiz"

Üsküdar Belediyesinden yapılan açıklamada da görüşlerine yer verilen Türkmen, Üsküdar'da oturup üniversiteye giden binlerce öğrenci olduğunu vurguladı.

Bu gençlerin birçoğunun Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden kısıtlı imkanlarla İstanbul'a okumaya geldiklerini belirten Türkmen, Üsküdar'da ikamet eden tüm üniversite öğrencilerinin toplu ulaşım sıkıntısını ortadan kaldırmaya karar verdiklerini açıkladı.

Uygulamanın bütün öğrencilere hayırlı olmasını dileyen Türkmen, "Gençlerimiz bizim geleceğimiz, onlara her türlü destek için sonuna kadar gayret edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Doğal gaz desteği artırıldı

Öte yandan ilçedeki öğrencilere yönelik başlatılan doğal gaz desteği de artırıldı. 400 lira olan doğal gaz desteği 600 liraya çıkarılırken kampanyaya, İstanbul'da bir üniversitede örgün eğitime devam eden ön lisans, lisans veya yüksek lisans öğrencisi olan, ilçe sınırları içinde en az 3 öğrencinin ikamet ettiği bir evde kalan, normal öğrenim süresi içinde eğitimine devam eden ve İGDAŞ abonesi olan öğrenciler katılabiliyor.

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)