adscode
adscode

Uzmanından AYT yorumu: Milli eğitim kitapları incelenerek mi bu sorular hazırlandı merak ediyoruz

Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Üniversite Hazırlık Bölüm Başkanları 2021 AYT'yi ilgili derslere göre yorumladı.

Uzmanından AYT yorumu: Milli eğitim kitapları incelenerek mi bu sorular hazırlandı merak ediyoruz
YKS
Güncelleme : 28-Jun-21 16:36

MATEMATİK ( Bölüm Başkanları Ertuğrul Çelik -Kemalettin Ağaç): 2021 AYT  Matematik testi, kazanımlara uygun olarak hazırlanmış. Soru dağılımı önceki yıllarla benzerlik göstermektedir. Hem bilgiyi hem de yorum gücünü ölçen sorulara yer verilmiş. Önceki senelere göre zorluk düzeyi daha yüksek bir sınav olmuş. Özellikle 12. Sınıf konularından bir kaç tane ayırt edici soru kullanılmış.

 

GEOMETRİ (Bölüm Başkanı Mehmet Güler): 2021 AYT’ de Geometri sorularında müfredat dışı soru yoktur. Geçmiş yıllardaki sorularla karşılaştırdığımızda daha zor olduğunu söyleyebiliriz. Sınavları hazırlayan komisyonun milli eğitim kitaplarını inceleyerek mi bu soruları hazırladıklarını öğrenciler kadar biz öğretmenler de çok merak ediyoruz.

 

FİZİK (Bölüm Başkanı Ulaş Türken-Banu Metin) :  2021 AYT Fizik soruları öğrencilerden aldığımız bilgiler dahilinde 11. ve 12. Sınıf müfredatının tamamını kapsayan, çoğunluğu orta, birkaçı da üst düzey sorulardan oluşmuştur. Soruların güzel hazırlandığı ve eleyici olduğunu belirtebiliriz.

ÖSYM; evrensel çekimi bağıl harekete, fotoelektrik etkiyi elektrostatiğe bağlayarak birden fazla konuyu aynı soruda açık, anlaşılır ve güzel bir şekilde sormuş. Derslerine düzenli çalışan ve dikkatli öğrencilerin başarılı olabileceği bir sınav olmuş.

 

 

KİMYA (Bölüm Başkanı Nihal Şen-Gamze Çakır): 2021 YKS-AYT Kimya soruları 11. ve 12. Sınıf müfredatını içermektedir. Zorluk derecesi geçen senelere göre biraz daha yüksek, bilgi ağırlıklı ve bilgiyi kullanma gerektiren sorulardan oluşmuş.

Emek veren öğrencilerin soruları çok zorlanmadan çözdüklerine inanıyoruz. Geçmiş olsun.

 

BİYOLOJİ (Bölüm Başkanı Emine Güler Durmaz): 2021 AYT Biyoloji soruları, 11. Sınıf ve 12. Sınıf Milli Eğitim Bakanlığı Biyoloji programındaki kazanımlara uygun sorulardır. AYT Biyoloji testinde, beklendiği şekilde ağırlıklı olarak adayların alan bilgisini ölçmeye yönelik sorular yer almaktadır. Sınavda temel bilgi ve kavrama düzeyindeki soruların yanı sıra, konulardaki önemli detayları özümsemiş ve bilgiyi yorumlama gücüne sahip öğrencilerin çözebileceği nitelikte ayırt edici sorular da bulunmaktadır.

 

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI (Bölüm Başkanı Mutlu Kılavuz ): 2021 AYT Türk Dili ve Edebiyatı testinde 6 anlam sorusuna yer verilmesi, önceki yıllardan farklı bir uygulama olmuş. Edebiyat sorularında müfredatın hemen her başlığından soruya yer verilse de ağırlıklı olarak şiir yorumlama soruları sorulmuş. Buraya seçilen şiirlerin divan edebiyatı ürünü olması, öğrencilerin kullanılan dile hâkim olmaması nedeniyle sorun yaşamalarına yol açmış.

 

TARİH (Bölüm Başkanı Ekber Zekioğulları): Öğrencileri zorlayabilecek nitelikte sorular sorulmuş. Bilgiye dayalı sorular çoğunlukta, yorum soruları az sorulmuş. Soruların dağılımı müfredata uygun.

 

COĞRAFYA (Bölüm Başkanı Lale Erdemli):  Geçmiş yılların sınavlarına benzer, güncel bilgileri yorumlayan, harita üzerinde bir unsurun dağılımını sorgulayan MEB kazanımlarına uygun bir sınav hazırlanmış. Konuya hakim, düzenli çalışan öğrencilerin kolaylıkla çözebileceği sorulardan oluşan bir test yapılmış.

 

FELSEFE GRUBU (Bölüm Başkanı Birsen Arslankara): 2021 YKS/AYT "Felsefe Grubu" soruları; müfredata uygun, orta zorlukta sorulardan oluşmaktadır. Sadece öğrenciler için sembolik mantık soruları zor gelmiş olabilir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)