adscode
adscode

Uzmanlar aileleri uyardı: Not kıyaslamayın tatili zehir etmeyin

18 milyon öğrenci için dün son ders zili çaldı ve üç aylık yaz tatili başladı.

Uzmanlar aileleri uyardı: Not kıyaslamayın tatili zehir etmeyin
Eğitim
Karnelerdeki notların çocuklara davranışlarda etkili olmaması konusunda uyarıda bulunan uzmanlar 'kıyaslamaya girmeyin' dedi
 
Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki milyonlarca öğrenci dün karnelerini alarak 3 ay sürecek yaz tatiline başladı. 2017-2018 eğitim öğretim yılı bugün sona erdi. Yaklaşık 18 milyon öğrenci, eğitim-öğretim yılının yorgunluğunu, 3 ay sürecek yaz tatilinde atacak. Öte yandan öğretmenler ise mesleki çalışma döneminin ilk haftalık bölümünü 9-13 Haziran 2018 günleri arasında görev yaptıkları okullarda, ikinci haftasını 18-22 Haziran 2018 günleri arasında seçimde görevli olanlar hariç olmak üzere, istemeleri halinde farklı il veya ilçelerdeki okullarda tamamlayabilecek. Öğretmenler arife günü ve haziran ayının son haftası idari izinli sayılacağı için seminer programı 9 Haziran Cumartesi başlayacak.
 
2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak ve 18 Ocak 2019 Cuma sona erecek. Yarı yıl tatili ise 21 Ocak 2019-1 Şubat 2019 tarihlerinde yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 4 Şubat 2019 Pazartesi başlayıp 14 Haziran 2019 Cuma sona erecek. Karnelerin bazı ailelerde neşe ve mutlulukla karşılanırken, bazı ailelerde ise üzüntüye sebebiyet verebildiğini ifade eden psikolog Dilek Gülveren, "Karnesi kötü olan çocukları aşağılamak, kendisini yetersiz hissettirmek, akranlarıyla kıyaslamak gibi yaklaşımların çocuklarda benlik saygısını yitirmesi gibi ciddi zararlar verebilir" dedi. Bu arada Afyonkarahisar'da da görme engelli öğrenciler 'braille' alfabesiyle hazırlanan karnelerini aldı.
 
Türkiye'nin ilk tematik lise ve proje okulu olan Antalya'nın Aksu ilçesindeki Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin öğrencileri, karnelerini okulun bahçesinde bulunan Boeing 737-400 tipi yolcu uçağının içinde aldı. Batman'ın Kozluk ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, Çorum'un Osmancık ilçesindeki mezarı başında anıldı. Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Ortaokulu öğrencileri, karnelerini Aybüke öğretmenin mezarına bıraktı.

KARAR

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)