adscode
adscode

Uzmanlar değerlendirdi! TEOG soruları zor muydu kolay mıydı?

30 yıllık Sevinç Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan Sevinç Koleji ve Sevinç Temel Okulu eğitim uzmanları TEOG sınavını değerlendirdi

Uzmanlar değerlendirdi! TEOG soruları zor muydu kolay mıydı?
Sınavlar

30 yıllık Sevinç Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan Sevinç Koleji ve Sevinç Temel Okulu eğitim uzmanları TEOG sınavını değerlendirdi:

TÜRKÇE SORULARI DEĞERLENDİRME RAPORU 
Öğrencilerden aldığımız duyumlara göre, ikinci merkezi ortak sınav Türkçe soruları incelendiğinde soruların ağırlıklı olarak öğrencilerin okuma, anlama ve yorumlama becerilerini ölçmeye yönelik olduğu görülmüştür. Sınavda sözcük, cümle ve paragraf anlamından 15, yazı türlerinden 1, eylem çatısından 1, yazım kurallarından 1, noktalama işaretlerinden 1, cümle öğelerinden 1 soru sorulmuştur. Genel olarak seçici soruların yer aldığı sınavda özellikle A kitapçığının 10. sorusu dikkatli okuma, anlama ve yorumlama; 12. sorusu soru kökünün dikkatli okunması açısından oldukça seçicidir.  A kitapçığının 17. sorusu cümle türlerinden birden fazla bilgiyi ölçmektedir. Yine A kitapçığının 18. sorusu cümle öğeleri ve cümle vurgusuna yöneliktir. Sorular müfredata ve öğrenci düzeyine uygundur ancak öğrencinin okuma, anlama, yorumlama gücünü, yazım ve noktalama bilgisini, dil bilgisi birikimini ölçme açısından diğer TEOG sınavlarına göre daha seçicidir. 
Özlem KÜK
Sevinç Eğitim Kurumları Türkçe Bölüm Başkanı


MATEMATİK SORULARI DEĞERLENDİRME RAPORU 
Öğrencilerden aldığımız duyumlara göre, ikinci merkezi ortak sınavda matematik sorularının iki tanesi birinci sınavın kapsamında yer alan konulardandır. Sınavda yer alan sorulardan; 11 tanesi geometri, 9 tanesi matematik ünitelerine aittir. Soruların dili net ve anlaşılır, içeriği müfredata uygundur. Sınavın dikkat çekici özelliği, sorumlu olunan son geometri ünitesinden seçici 4 sorunun gelmiş olmasıdır. 
Sınavda yer alan 20 sorunun %50’si; öğrenciye öğretilen kazanımların analiz, sentez, yorumlama yeteneği ile birleştirilerek sonuca ulaşılabilen, seçici ve eleyici sorulardır.   Sınavın zorluk derecesi en yüksek olan soruları; A kitapçığında 5.sırada yer alan prizma açınımı, 8.sırada yer alan piramitte alan, 11.sırada yer alan prizma açınımı, 12.sırada yer alan olasılık ve 17.sırada yer alan doğrunun eğimi sorularıdır. 
Sınav önceki TEOG sınavlarıyla karşılaştırıldığında bugüne kadar uygulanan en seçici ve zor sınav olmasının yanı sıra seviye bakımından SBS, hatta OKS’ ye dönüş olduğu gözlemlenmiştir.
Güler AYBAKIŞ
Sevinç Eğitim Kurumları Matematik Bölüm Başkanı


DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ SORULARI DEĞERLENDİRME RAPORU
Öğrencilerden aldığımız duyumlara göre, ikinci merkezi ortak sınavın Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları incelendiğinde soruların genel olarak okuduğunu anlama ve yorumlamaya yönelik olduğu görülmektedir. Sınavdaki üç soru ise bilgiyi ölçmeye yöneliktir. Konu dağılımında 2.dönem ünitelerine ağırlık verilen sınavda sorular, öğrencinin düzeyine ve müfredata uygundur.   Zor diyebileceğimiz soru bulunmamaktadır. Dikkatli okuyan ve düzgün yorumlayan öğrenciler soruları kolaylıkla yanıtlayabilirler.
Ufuk Masat
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölüm Başkanı

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)