adscode
adscode

Uzmanlar TEOG ikinci oturumunu değerlendirdi!

Özel Arı Okulları Zümre Öğretmenleri ile Ölçme ve Değerlendirme Uzmanları TEOG ikinci gün sınavlarını yorumladı.

Uzmanlar TEOG ikinci oturumunu değerlendirdi!
Sınavlar
2015-2016 eğitim-öğretim yılı 2. Dönem Merkezî Ortak Sınavı’nın 1. gün tamamlanan sınavlarının ardından 2. gününde gerçekleştirilen fen ve teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve İngilizce derslerinin sorularını Özel Arı Okulları Zümre Öğretmenleri ile Ölçme ve Değerlendirme Uzmanları yorumladı.

Özel Arı Okulları Fen ve Teknoloji Zümresi ve Ölçme Değerlendirme Uzmanları fen ve teknoloji sınav sorularının MEB’in daha önce açıkladığı kazanımlara uygun olduğunu ifade ettiler. Soruların direkt bilgiyi ölçmek yerine daha çok bilgiyi yorumlatma yönünde (grafik yorumlama becerisini test eden, deney düzeneklerini sorgulayarak deneysel verileri yorumlama gerektiren) olduğunu dile getiren Özel Arı Okulları Fen ve Teknoloji Zümresi Öğretmenleri, öğrencilerin derste öğrendikleri bilgiler ile günlük yaşantılarında bağ kurabilmelerini sağlayan nitelikte olduğunu açıkladılar. Sınavda 2 sorunun 1. TEOG konu kapsamı, 18 sorunun ise 2. TEOG konu kapsamını içerdiğini belirten Özel Arı Okullarının Fen Zümresi öğretmenleri ve Ölçme Değerlendirme Uzmanları  “Maddenin Halleri ve Isı” ünitesinden 2 sorunun, “Ses” ünitesinden 1 sorunun , “Madde ve Enerji” ünitesinden ise 1 sorunun ayırt edici düzeyde olduğunu söylediler.  Sınavı genel olarak değerlendiren Özel Arı Okulları Fen ve Teknoloji Zümresi ve Ölçme Değerlendirme Uzmanları soruların 1. dönem “Fen ve Teknoloji Dersi Merkezi Ortak Sınavı” sorularına göre daha ayırt edici nitelikte olduğunu söylediler.

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi merkezi ortak sınavını değerlendiren Özel Arı Okulları Sosyal Bilgiler Zümresi ve Ölçme Değerlendirme Uzmanları ise sınavdaki konu dağılımının ve ölçtüğü kazanımların MEB tarafından açıklanan kazanımlarla örtüştüğünü belirttiler. Özel Arı Okullarının Sosyal Bilgiler Zümresi ve Ölçme Değerlendirme Uzmanları sınavda yer alan soruların çoğunlukla verilen metinden hareketle okuduğunu anlamaya ve çıkarım yapmaya dayalı olduğuna dair görüş bildirdiler. Özel Arı Okullarının öğretmenleri ve uzmanları ayrıca “Bir Kahraman Doğuyor” ünitesinde yer alan soruda (Selanik’in sosyal ve kültürel özellikleri) iki seçenek (B-C) arasında kalındığını, sosyal ve kültürel özellikler ile ilgili ayrımın öğrencileri zorladığını düşündüklerini ifade ettiler. Sınavı genel olarak değerlendiren Özel Arı Okulları Sosyal Bilgiler Zümresi ve Ölçme Değerlendirme Uzmanları sınavın orta güçlükle olduğunu söylediler.

Özel Arı Okulları İngilizce Zümresi ve Ölçme Değerlendirme Uzmanları sınav sorularının tümümün müfredata uygun olduğunu belirttiler. Soruların yorum ağırlıklı olmasının, İngilizce dersinin amaç ve kazanımlarına uygun bir sınav yapıldığına işaret ettiğini ifade eden Özel Arı Okulları İngilizce Zümresi ve Ölçme Değerlendirme Uzmanları sınav sorularının çoğunlukla okuma, analiz ve yorum becerisini ölçtüğünü sözcük bilgisi, diyalog, okuma (metin, tablo vb.) ve yoruma dayalı soruları içerdiğini söylediler. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)