adscode
adscode

Uzmanlar uyardı: Yastığın ömrü 3 yıl

Evdeki her eşyanın temizlik açısından bir ömrü var. Yani yıpranana kadar kullanmamanız gerekiyor. Örneğin diş fırçasını üç ayda, yastığı en az üç yılda, bulaşık süngerini her hafta, terlikleri ise altı…

Uzmanlar uyardı: Yastığın ömrü 3 yıl
Sağlık
Evinizi temiz ve hijyenik hale getirmek sadece yerleri temizlemek veya banyoyu fırçalamakla olmuyor. Evdeki pek çok eşyanın bakımını yapıp onları periyodik olarak değiştirmek de gerekiyor. The Independent gazetesinde yayımlanan habere göre bulaşık makinesinden terliğe, yataktan halıya her eşyanın bir ömrü var... İşte uzmanların önerileri...

Diş fırçası: Hastalıkları önlemek için diş fırçasını değiştirmek gerekiyor. Diş hekimi Ben Atkins, ister normal ister şarjlı olsun diş fırçasının her üç ayda bir değiştirimesini öneriyor.

Saç fırçası: Saçınızı aynı fırçayla sık sık tararsanız gün içinde gittiğiniz her yerden gelen mikropları içinde toplayacaktır. Ünlülerin kuaförü Jamie Stevens, saç fırçasının haftada bir kez sıcak sabunlu suyla temizlenmesini, yılda bir kere de değiştirilmesini tavsiye ediyor.

Terlik: Hijyen profesörü Sally Bloomfield, mantar enfeksiyon riskini düşürmek için terliklerinizi düzenli yıkamanızı, her altı ayda bir ise değiştirmenizi öneriyor.

Sünger: Gerek banyo gerekse mutfakta kullandığınız süngerleri her hafta değiştirmeniz şart koşuluyor.

Yatak: Bir kişi hayatının sonuna kadar yaklaşık 25 yıl uyuyor. Eğer iyi bir yatakta uyumuyorsanız bunun fiziksel sağlığınız üzerinde kalıcı olumsuz etkisi olabilir. Uyku Konseyi'ne göre yatağınızı sekiz yılda bir değiştirmeniz gerekiyor.

Halı: Halıların her 15 yılda bir değiştirilmesi öneriliyor.

Bulaşık makinesi: Eğer uzun yıllar aynı bulaşık makinesini kullanıyorsanız, bir süre sonra makinenin iyi yıkayamadığını göreceksiniz. Bu nedenle her 10-15 yılda değiştirmeniz öneriliyor.

Plastik kaplar: Plastik kaplar mikrodalga fırına giriyorsa dikkat. Çünkü zararlı toksinler üretilmesine yol açabilir. Dolayısıyla bu kapları her altı ayda bir değiştirmeniz gerekiyor.

Banyo havlusu: Eğer havlunuz suyu emmiyorsa bakterilerin çabucak çoğalacağı anlamına geriyor. Bir ile üç yıl arasında değiştirmenizde fayda var.

Yastık: Uyku Konseyi, yastıkların her üç ayda bir yıkanmasını, iki ile üç yılda ise değiştirilmesini öneriyor. Aksi takdirde ciltteki ölü hücrelerin, tozları yastıkta birikeceğini söylüyor.

KARAR

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)