adscode
adscode

Uzmanların YGS yorumları ne oldu? 2017 YGS zor muydu?

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) tamamlanması ile birlikte Aday öğrenciler için oldukça önemli bir sürecin sona erdiği söyleyebilir. Şimdi sırada LYS var. Peki YGS zor muydu? Uzmanların YGS yorumları…

Uzmanların YGS yorumları ne oldu? 2017 YGS zor muydu?
Sınavlar
2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) ardından, uzmanların genel yorumu, sınavın geçtiğimiz yıla göre daha zorlayıcı olduğu yönünde oldu. Uzmanların genel tavsiyesi, YGS'nin geride bırakılıp, LYS'ye odaklanılması gerektiği yönünde. Peki YGS hangi yönlerden daha zor oldu? Bundan sonrası için neler yapılmalı?

Onur Soğuk-Eğitimci

İstatistiklere bakıldığında 2017 YGS’nin 2016’ya göre daha zor olduğu görülüyor. Geçen yıl 180 barajını geçemeyen öğrenci sayısı 517 bin 25 iken bu yıl 656 bin 416 olmuş. Ders bazında değerlendirildiğinde ise geçen yıla göre Türkçe ve Matematik ortalamaları düşerken Fen aynı kalmış, Sosyal ise bir miktar yükselmiş.

TEST    2016    2017
Türkçe    19,1    17,2
Temel Matematik    7,8    5,1
Sosyal Bilimler    10,7    12,3
Fen Bilimleri    4,6    4,6
Bu yıl sıralamalarda belirleyici olan testin Matematik olduğu görülüyor.

Özer Eyüp-Uzman

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için maraton artık tamamlandı. ÖSYM tarafından paylaşılan sayısal verilere göre, sınavın geçen yıla oranla daha zor olduğu görülmekte. Bu durum aslında birçok uzman tarafından dile getirilen bir durumdu.  Bu durumun sıralamalara etkisi nasıl olur? Bekleyip göreceğiz. Çünkü geçen yıl sıralamalarda ciddi yığılmalar yaşanmıştı. Asıl dikkat edilmesi gereken noktaların başında, bundan sonraki süreç gelmekte. LYS puanı ile tercih yapmayı düşünen öğrenciler, planlı bir şekilde çalışmalarına devam etmeli. Süreç ve şans devam ediyor, öğrenciler motivasyonunu düşürmeden, planlı bir şekilde çalışmalarına devam etmeliler.

Turgay Doğusan-Üniversite Tercih Merkezi Geliştiricisi

ÖSYM’nin paylaşmış olduğu sayısal bilgileri incelediğimiz zaman Temel Matematik testinde geçen seneye göre başarı oranlarında düşüşün yaşandığını görmekteyiz. Matematik dışında Türkçe içinde düşüş var. Şahsi fikrim bu verilere göre Matematik, adaylar için belirleyici olacaktır. Bunun dışında, öğrenciler tahmini netlerini YGS puan hesaplama motorlarında yazdıklarında elde ettikleri puanlar ile gerçekte elde ettikleri puanları karşılaştırdıklarında şaşırmış olabilirler. Birçok sistem geçtiğimiz yılın katsayılarını kullanıyordu, buda bazı puan türlerinde 15-16 puanlık farklara neden oldu. Bizler belirlemiş olduğumuz formül sayesinde gerçek YGS sonucu ile kendi puan hesaplamamızı karşılaştırdığımızda genel olarak 3-4 puanlık fark söz konusuydu. Bu bizi oldukça mutlu etti. Şimdi özellikle YGS puanıyla tercih yapacak öğrenciler için okul puanıyla YGS puanı hesaplama oldukça önemli.

CNN Türk

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)