adscode
adscode

Vakıf Üniversitesi Seçmek İçin 10 Neden

Türkiye'de 2012 itibariyle 105'i devlet üniversitesi, 64'ü vakıf üniversitesi ve 7 tanesi de vakıf meslek yüksekokulu olmak üzere 169 üniversite vardır.

Vakıf Üniversitesi Seçmek İçin 10 Neden
Özel Eğitim

Vakıf üniversitelerinde yaklaşık yüzde 30'u burslu olmaküzere  200 bine yakın öğrenciye eğitim veriliyor. Yani 60 bin öğrenciburslu okumyor. Vakıf üniversitelerinin sayısında her geçen yıl yaşanan artışöğrenciler için önemli bir fırsat oluşturuyor. Vakıf üniversiteleri 2023'teülke ekonomisine katkısını 45 milyar TL'ye çıkarıp, 575 bin Türk ve 60 binyabancı öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Öğrenciler için önemli fırsatlar sunanvakıf üniversitelerini tercih edecek adaylar hangi kriterleri göz önünealmalıyız sorusunun cevabını arıyorlar.

İşte neden Vakıf Üniversitesi sorusuna verilecek 10 cevap

1)Yabancı dilde eğitim ve öğretim:

Hemen hemen bütün vakıf üniversitelerinde eğitim yabancıdilde yapılmaktadır. Bu da, bugünün dünyasında bir “zorunluluk” haline geleniyi yabancı dil bilgisinin (orta öğretimde yeteri kadar edinilmemiş olsa bile)asgari seviyede kazanılmasını sağlamaktadır.

2)Güçlü uluslararası bağlantılar

Vakıf üniversiteleri daha iyi eğitim programlarıgeliştirebilmek için yurt dışındaki seçkin üniversitelerle işbirliğinegitmektedirler. Bu işbirlikleri çoğunlukla vakıf üniversitelerininstandartlarını yukarıya çeken çalışmalar olmaktadır. Yurt dışındaki eğitimkurumlarıyla yürütülen değişim programları ise öğrencilerin eğitimlerinin birkısmını yurt dışında almalarına imkan tanımaktadır.

3)Saygın akademik kadro

Akademik kariyerlerinin zirvesine çıkmış birçok değerliöğretim üyesi sunduğu imkanlardan dolayı vakıf üniversitelerini tercihetmektedir. Bu imkanlar sadece maddi imkanlar değil, aynı zamanda bilimselgelişimin olmazsa olmazı olan özgür çalışma ortamlarıdır.

4)Çift diploma imkanları

Hem üniversite içerisinde farklı bölümlerle, hem de yabancıüniversitelerle yapılan ortak programlar sonucu o üniversitelerin ilgiliprogramlarıyla çift diploma sahibi olabilme imkanı yükseköğretimde öğrencilereeğitim çeşitliliği sağlamaktadır. Üniversiteye girişte sağlıklı karar verememişöğrenciler için, bu alandaki geniş imkanlar kariyer planlarının yenidençizilebilmesini sağlamaktadır.

5)Uygulamaya dayalı eğitim

İmkanlarının genişliği sayesinde değişik programlardaverilebilen uygulamalı eğitimler vakıf üniversitelerini eğitimin etkinliğinoktasında bir adım daha öne çıkarmaktadır.

6)Üniversite sonrası kariyer için özel çaba

Vakıf üniversiteleri için mezunlarının ileride başarılıkariyer sahibi olmaları önemlidir. Zira bu başarılar o üniversitelerin en büyükreferanslarıdır. Bu yüzden vakıf üniversiteleri, öğrencilerinin üniversitesonrası kariyerleri için de özel çaba sarf etmektedir.

7)İnovasyon ve teknoloji kullanımı

Üniversite kaynaklarını doğru kullanmaları sayesinde vakıfüniversiteleri, yüksek öğrenim kurumlarının erişiminde sıkıntılar yaşadıklarıteknolojik imkanları gayet yaygın bir şekilde öğrencilerinin kullanımına sunmuşlardır.Ayrıca son 10 yıl içerisinde yükseköğretim konusundaki birçok inovatif girişimyine bu yaklaşımın bir sonucu olarak vakıf üniversiteleri sayesindesağlanmıştır.

8)İş dünyası ile güçlü ilişkiler

Uzun yıllardır hem iş dünyası hem de üniversite tarafındanyüksek sesle dile getirilmesine karşın bir türlü hakkıyla hayata geçirilemeyenüniversite – iş dünyası birliktelikleri vakıf üniversiteleri sayesinde daharahat imkan buldu. Özellikle üniversitelerin kurucu vakıflarının destekçisişirketler tarafından sağlanan imkanların yanında, üniversiteler tarafındangeliştirilen ortak eğitim ve araştırma programları bu iş birliğinin hızlagelişmesini sağlamıştır.

9)Yaşam boyu eğitim

Gitgide önemi daha da artan üniversite sonrası eğitimprogramlarının sayıları vakıf üniversiteleri sayesinde hızla yükseldi. İşhayatında veya kişisel becerilerin geliştirilmesinde doğan profesyonel eğitimihtiyacının karşılanmasında bu programlar önemli bir rol üstlenmektedir.

10)Sosyal sorumluluk konusunda hassasiyet

Türkiye’nin gündemine son 10 yılda çok güçlü bir şekildegiren sosyal sorumluluk çalışmaları konusunda vakıf üniversiteleri önemli birimkan zenginliğine sahiptirler. Bu tür projeleri hayata geçirebilecekortaklıklar, yürütecek kurumsal yapılar ve yayacak genç gönüllüler hep vakıfüniversitelerinde vardır. Bu imkanlarla vakıf üniversiteleri birçok sosyalsorumluluk projesinin hayata geçirilmesinde öncü olmuşlardır.

www.vub.org.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)