adscode
adscode

Vali Bey’in İstanbul heyecanı!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile önceki gün İstanbul’u konuştuk. Yarım kaldı. Özellikle eğitim için daha sık bir araya geleceğiz. Çünkü öğrenci, öğretmen ve veliler mutlu olursa, İstanbul daha mutlu olur inancındayız.

Vali Bey’in İstanbul heyecanı!
Milliyet Diyalog
Güncelleme : 08-Nov-19 09:36

Sohbette, İletişim Danışmanı, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Ergün Yolcu da vardı. Diğer sorunların çözümü için de daha pek çok üniversite ve akademisyenle ortak çalışma içindelermiş, sevindim...

Vali Bey genç, dinamik, hoşgörülü ve her türlü düşünceye sonuna kadar açık. Ama çok daha dikkat çeken özelliği, sonuç odaklı olması.

 

 

İstanbul’un sorunları belli; trafik, güvenlik, göç, istihdam, rant, eğitim, sağlık, turizm başta olmak üzere 12 üst başlık belirlenmiş ve her birinin çözümü için yol haritaları hazırlanmış. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere tüm belediye başkanlarıyla yakın çalışma arzusu içerisinde. İstanbul için güç birliği şart, yoksa sorunların altında hep birlikte eziliriz görüşünde.

Daha önce sırasıyla Şırnak, Ağrı, Tekirdağ ve Gaziantep valiliği yaptı. 26 Ekim’den bu yana da İstanbul Valisi.

“Mesleğimde geleceğim yere kadar geldim, tek amacım İstanbul’a hizmet. Arkamda çözülmedik sorun bırakmak istemiyorum” şeklinde konuşuyor. Sık sık araya girip, Sayın Vali, İstanbul’da sorun biter mi, emin misiniz, bu işler bu kadar kolay değil gibi hatırlatmalar yapacak olsak da, o kararlılıkla, yapacaklarını, yapmak istediklerini anlatmaya devam etti. Umarız bu heyecan hiç körelmez!...

Sert ama vicdanlı

Dört çocuk babası Vali Yerlikaya, Gazianteplilerin kilo almadan veda ettikleri mülki amirlerden biri. Hemen her konuda olduğu gibi yeme içme konusunda da disiplinli. Ayrıca, her gün düzenli yürüyüş yapıyormuş!..

İstanbul’a yönelik tespitleri de fikirleri de fazlasıyla enteresan. Siyaset ve medya ile ilişkilerini sıcak tutuyor. “İktidarın değil devletin valisiyim, herkesi kucaklamaya mecburum, bunu yapamazsam Konya’da evim var, çeker giderim” diyor. Bu diyaloğu anlattığım arkadaşlar, “Samimi miydi?” diye sordular. Bana samimi geldi! Ama yine de bekleyip göreceğiz...

 

Vali Bey, ilişkiler konusunda çok dikkatli, örneğin, kaçak yapıların yıkımı konusunda, belediyelere, “Siz kötü olmayın, bırakın biz yıkalım” diyecek kadar da risk almaya hazır.

Bu sohbetten de öğreniyoruz ki imar barışından sonra yapıldığı tespit edilen tüm kaçak yapılar yıkılmış. “Kimsenin haberi olmadı, çünkü hepsi bir anda ve kararlılıkla oldu, kimse de itiraz edemedi” dedi.

Peki ya bundan sonrası için ne düşünüyor?

Bu konuda da çok radikal, kendini aşsa da, şunu öneriyor:

“İstanbul için artık yeni araziler imara açılmasın. İlle de konut yapacağım diyenler eskileri yıkıp, onların yerine yapsın, yoksa olası bir büyük depremde hepimiz çok zarar görürüz ve bunun vebalini kimse taşıyamaz!..”

 

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)