adscode
adscode

Varis hastalarına sıcak hava uyarısı

​DENİZLİ Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Güray Şıracı, yaz aylarında varis hastalarının sıcaklardan korunması gerektiğini söyledi.

Varis hastalarına sıcak hava uyarısı
Sağlık
Yaz aylarında varislilerin ağrılarının ve şikayetlerinin arttığını söyleyen Şıracı, "Varis hastaları sıcak havalarda ısı kaynaklarından uzak durmalı, uzun süre ayakta durmamalı ve kısa yürüyüşler yapmalı" dedi.

Yaz aylarında fazla güneşe maruz kalmanın varislerin belirginleşmesine neden olduğunu söyleyen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Güray Şıracı, bunun sonucunda varisli hastaların ağrılarının ve diğer şikayetlerinin arttığını belirtti. Şıracı, "Varis, toplardamar duvarlarının zayıflamasına bağlı olarak gelişen kalıcı damar genişlemeleridir. Yazın güneşe maruz kalmak, varis oluşumundan çok, sıcak etkisiyle varisli damarların genişlemesine, içinin aşırı kanla dolarak daha da belirginleşmesine sebep olur. Bunun sonucunda yaz aylarında varise bağlı estetik sorunlar, bacaklarda şişlik, ağrı, yorgunluk, ağırlık, kaşıntı, ciltte renk değişikliği, pıhtılaşmaya bağlı toplar damarlarda tıkanma gibi şikayetler ve hastaneye başvurular artmaktadır" dedi.

"SOĞUK SU İLE BACAK BANYOSU FAYDALI"

Varis rahatsızlığı olanların yaz aylarında daha dikkatli olmaları gerektiğini söyleyen Şıracı, "Varis olanlar yaz aylarında güneş, sıcak banyo, kaplıca ve hamam gibi ısı kaynaklarından uzak durmalıdır. Uzun süreli ayakta durmak ve oturmaktan kaçınmalıdırlar. Ara ara kısa yürüyüşler yapılmalı, yüzme, koşma, bisiklet gibi bacak kaslarını çalıştıran sporları tercih etmelidirler. Günde en az 30 dakika bacakları kalp seviyesinden yukarı bir konumda tutarak çok rahatlayacaklardır. Yine günde bir kez soğuk su ile bacak banyosu yapılması da çok faydalıdır. Ayrıca uzun süreli seyahatlerden kaçınmalıdırlar. Diyet ve spor varisten doğan şikayetleri yaz aylarında oldukça azaltmaktadır" diye konuştu.

DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)