adscode
adscode

Velilere Hala Hiç Kimse Kulak Vermeyecek mi?

Veliler kıvranıyor! Çünkü çocukları çok mutsuz! Ankara, onları dinlemek zorunda! Neden mi? Haklılar! Hem de çok haklılar!

Velilere Hala Hiç Kimse Kulak Vermeyecek mi?
Günün Yazısı
Veliler kıvranıyor! Çünkü çocukları çok mutsuz! Ankara,  onları dinlemek zorunda! Neden mi? Haklılar! Hem de çok haklılar!

Veli, öğretmen ve öğrencilerden mesaj yağıyor. 
Muhtemelen pek çoğu Ankara’ya da gönderiliyor. 
Keşke, tek tek okusalar. 
İşte o zaman yaptıkları bu hataların pek çoğunu hiç yapma ve sürekli sistem değiştirmek zorunda kalmazlardı.
İşte gelen binlerce mesajdan hemen herkesin duygularına tercüman olan sadece birisi:


 

.Sayın Güçlü,

 

Benim kızım bu yıl 8. sınıfta ve liselere geçiş sınavına girecek. Eşim öğretmen, ben de kamu kurumunda memurum. Gücümüzün yettiği ölçüde kızımızı önce iyi bir insan olması ve sonra da  iyi bir eğitim alması için bugüne kadar destekledik ve desteklemeye de devam edeceğiz. Bu yıl başına kadar geçmiş yıllarda olduğu üzere kızımızı sınav sistemine hazırlamakta ve yaz başında olacak TEOG sınavını heyecanla beklemekteydik. Açıkçası beklentimiz; bu sınavda kızımızın ortalamanın üstünde bir başarı alacağı ve fen lisesi olmasa da yaşadığımız bölgede bulunan Kocaeli Anadolu Lisesine girmesiydi. Ancak maalesef daha sonra sınav sisteminin iptal edildiği, sonra sınavın yapılacağı, yapılacak sınavın ise bugüne kadar yapılmış tüm sınavlardan daha zor olacağı ve sınav soru tiplerinin geçmiş yıllardan farklı olacağına dair devletin en üst kademesinden ilgili birimlere kadar açıklamalarda bulunuldu. Başlangıçta çocuklarımızın sınav stresi yaşamaması adına değişikliklerin mantıklı olduğu görülse de sonuç itibariyle iyi bir eğitim için sadece okullarda değil, okullardan sonra da insanın karşılaşacağı sınavların kaçınılmaz olduğu gerçeğini değiştiremedi. Bu stresin dozu konusunda belki bir iyileştirme yapılabilirdi, ama eğitimcilerimizin bir bildiği var dedik ve önümüze baktık. Ve dün yine bir bomba patlatıldı. Geçtiğimiz yıllarda başarı sıralamasına alınmayan okullar nitelikli okul olmuş, bizim hedefteki Kocaeli Anadolu Lisesi ise listeye bile girememiş. İnternetten kısa bir araştırma yaptığımda durumun tüm Türkiye için geçerli olduğunu öğrendim. Şimdi! bu yıl sınavla girilecek okullarda geçmiş yıllarda okuyan çocuklar aynı okulda olmayacak mı? aynı öğretmen ve sınıflarda eğitim almayacak mı? Sakın yanlış anlamayın orada okuyan çocuklarda bizim çocuklarımız ve herkesin kendi yaşam ve eğitim tercihleri var, hepsine saygı duyuyorum. Ama bir gerçeği de göz ardı etmemek gerek ; bir okula sınavla alınacak öğrencilerin (tabiri caizse inek çocuklarımız) diğer öğrencilerla aynı ortamda olduğunda nasıl bir üniversite tercihi yapacak acaba? Diğer çocuklardan etkilenmeyecek mi? Yada bir başka bakışla şöyle ifade edeyim; benim kızım ortalama bir tıp/mühendislik kazanmak için meslek lisesine girdiğinde bir özel okuldaki yada fen llisesindeki çocuklarla nasıl yarışacak? Kafamızda çocuklarımız için birçok soru var ve her geçen günde bu sorular artıyor. Şimdiden bursluluk sınavlar vs. gibi çevremizdeki okulları araştırmaya başladık. Ama ben neden eğitim için bütçemizin yetmeyeceği paraları okullara vermek zorunda mıyım? Biz hadi memuruz, veremeyen ne yapacak?

 

Buraya yazacak o kadar çok şey var ama, özetle bu okul listelerinin güncellenmesi için desteklerinizi bekliyoruz?

 

 

Saygılarımla.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)