adscode
adscode

Veremde erken teşhise dikkat!

​Manisa'nın Kula ilçesinde, Sağlık Grup Başkanlığı'nın görevli doktoru Gözde Gök, 'Veremle Savaş Haftası' kapsamında bilgiler verdi.

Veremde erken teşhise dikkat!
Sağlık
Gök, her yıl yaklaşık 8.9 milyon kişinin Verem hastalığına yakalandığına dikkat çekti. Verem hastalığında erken teşhise dikkat çeken Dr. Gözde Gök, Verem'in en çok ölümlere yol açan hastalıkların başında olduğunu belirtti. Hastalık hakkında bilgi veren Gök, "Üç haftadan fazla süren inatçı öksürük, balgam çıkarma, kilo kaybı, gece terlemesi, ateş, göğüs ağrısı, iştahsızlık, halsizlik ve kan tükürme, veremin belirtileridir. Verem insandan insana bulaşır. Öksürme, hapşırma, konuşma sırasında ortama yayılan gözle görülen veya görülmeyen damlacıklarla hastalık bulaşır. Veremli hastaların, havlu, çatal ve kaşık gibi kişisel eşyaları bulaştırıcı değildir. Genellikle tedaviye alınan verem hastalarının bulaştırıcı özelliği, tedavinin ilk ayından sonra ortadan kalkar" dedi.

Verem hastalığından korunma yollarını anlatan Dr. Gözde Gök, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İnsandan insana bulaşan bir hastalık olduğu için korunmada temel prensip, hastalığı erken teşhis etmek ve hemen tedaviye başlamaktır. Verem hastalığının tanısı fizik muayene bulgularının yanı sıra akciğer grafisi, direkt balgam mikroskopisi ve balgam kültürü yapılarak konur. Genellikle akciğerlere yerleşen bir hastalıktır, ancak lenf bezleri, kemikler, böbrekler ve beyin zarlarında da görülebilir."  

IHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)