adscode
adscode

Vize Sınavında Sorulan Soru Şoke Etti

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünün vize sınavında yer alan bir soru öğrencileri şaşırttı.

Vize Sınavında Sorulan Soru Şoke Etti
Üniversite

“Öğretim İlke ve Yöntemleri” adlı dersin 6 Nisan Cuma günü düzenlenen 40 soruluk çoktan seçmeli sınavında, “Konuşmacıya öğrencilerin yumurta atması hangi öğretim ilkesinin yanlış anlaşıldığını gösterir?” sorusu yer aldı. Yrd. Doç. Dr. Mehmet Okutan’ın hazırladığı, cevabı “Özgürlük” olan sorunun diğer şıkları arasında ise, “Demokrasi”, “Otorite”, “Yetki”, “Eşitlik” vardı. Dersin öğretim üyesi Dr. Okutan, “Öğrenciler, özgürlük kapsamında düşünerek yumurta atıyor ama bunun böyle olmadığını anlamaları için sordum” diyerek sınıfı test ettiğini söyledi.

ÖĞRENCİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü 2. sınıf öğrencisi, Öğrenci Kolektifleri üyesi Berna Demirdaş (20), soruyu görünce şaşırdığını belirterek, “Sınavdan sonra konuştuğum arkadaşlarımın çoğu cevabı doğru bilmiş, özgürlük olarak işaretlemiş. Üniversiteler bilim yeriyse her şey tartışılabilmeli. Yumurta olayını öğrencilere böyle kabul ettirmeye çalışıyorlar. Yumurta atmak, bizim için saldırı amacı gütmeyen bir protesto şekli” diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Okutan ise, öğrencilerin derste öğrendikleri ile güncel olaylar arasında ilişki kurabilmeleri için böyle bir soru hazırladığını ifade ederek, “Soruyu, yumurta atmayı eğitimin hangi ilkesiyle bağdaştırdıklarını anlamaları için sordum. Eğitimde özgürlük ilkesi vardır. ‘Öğrenci özgür olmalı, istediği zaman yumurta da atmalı’ gibi anlaşılıyor. Öyle bir özgürlüğün olmadığını bilmesi açısından, öğrenciyi test etmek için sordum. Öğrenci, özgürlük kapsamında düşünerek yumurta atıyor ama bunun böyle olmadığını anlaması için sordum. Sınavları görevli başka bir arkadaşa okuttum. Henüz sonuçlarını bilmiyorum. Güncel olaylarla okuduğu dersi bağdaştırabiliyor mu öğrenci, ona bakmaya çalışıyorum. Maalesef böyle bir sıkıntımız var. Çocuk dersi okuyor ama güncel bir şey oluyor, ‘Yumurta atma olayını duydun mu’, ‘Yumurta attın mı’ diyoruz, bilmiyorlar. Bizim fakültede yumurta atan yok. Öğrencilerden herhangi bir tepki almadım. Muhtemelen çoğu doğru cevap vermiştir” dedi.

*****

‘BAKAN BAĞIŞ’I HEDEF ALMADIM'

İzmir’de geçen yıl Ege Üniversitesi’nde AB Bakanı Egemen Bağış’a yumurta atıp gözünden hafif yaralanmasına neden olan iki üniversite öğrencisinin 2-5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasına başladı.

İzmir 5’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde yapılan ilk duruşmaya tutuksuz yargılanan E.Ç. ile A.D ve avukatları Nergiz Tuba Arslan ve Şule Arslan Hızal katıldı.

İlk ifadeyi veren A.D., suçlamayı kabul etmeyip, demokratik özgürlüğünü kullandığını söyledi. E.Ç. yumurtayı hedef gözetmeden attığını ve olayın olduğu yerin çok karanlık olduğunu belirterek ”Kasten yaralama suçlamasını kabul etmiyorum” dedi. Hakim, iki sanığın da, yargılama sonunda ceza almaları halinde hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının uygulanıp uygulanmamasını sordu. İki sanık da, yasadan faydalanmak istediklerini belirtti.

Sanık avukatlarından Arslan, şikayetçi konumundaki Bakan Egemen Bağış’ın duruşmaya gelip dinlenmesine karar verilmesini istedi. Hakim, şikayetçi konumundaki bakanın avukatlarının davaya müdahil olmak için gerekli işlemi yaptığını, Bakan’ın ifade vermesine yer olmadığına karar verdi. 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)