adscode
adscode

Vizesiz Seyahat Trend Oluyor

Türkiye’den turistik amaçlı yurt dışında farklı ülkelere seyahat eden kişilerin, uzun senelerdir en yoğun tercihi elbette Türkiye’den vize istemeyen ülkeler oluyor.

Vizesiz Seyahat Trend Oluyor
Türkiye'den Haberler
Türkiye’den turistik amaçlı yurt dışında farklı ülkelere seyahat eden kişilerin, uzun senelerdir en yoğun tercihi elbette Türkiye’den vize istemeyen ülkeler oluyor. Ülkemiz vatandaşlarının sahip olduğu pasaport türlerine göre farklı farklı birçok ülkeye vizesiz seyahat imkanı bulunuyor. Gelişen dış ilişkilere bağlı olarak bu sayı artabiliyor.
 
Yoğunlukla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sahip olduğu bordo pasaport (Klasik düz pasaport) için vizesiz gidilen ülkeler listesinde Balkanlar başı çekerken buna Ukrayna, Gürcistan gibi kuzey ülkeleri, Orta Doğu ülkeleri, Güney Amerika ülkeleri ve uzakdoğu ülkeleri ekleniyor. En meşhur, en çok talep edilen ve en çok seyahat edilen vizesiz ülkeler listesinin başında Gürcistan gelirken, karışık sırayla Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova, Karadağ, Ukrayna, Japonya, Brezilya, Arjantin, Şili, Makedonya, Sırbistan gibi ülkeler de oldukça fazla tercih ediliyor.
 
Ülkemizde devlet memurları ve yakınlarının sahip olabildiği yeşil pasaporta vize istemeyen ülkeler listesi ise hayli kabarık. Klasik tercih edilen vizesiz ülkelere ek olarak 90 güne kadar seyahatlerde vize istemeyen Schengen ülkeleri de her zaman rağbet görüyor. Almanya, İtalya, İspanya, Portekiz, Litvanya, Letonya, Norveç, İsveç, Danimarka, Hollanda en çok rağbet gören AB ülkelerinden olurken, yeşil pasaport sahiplerinin tercih ettiği yurt dışı seyahat destinasyonları listesinde de başı çekiyorlar.
 
Vatandaşlarımızın Türkiye’den vize istemeyen ülkeleri tercih etmesinin en baş sebebi olarak gereksiz evrak yığını ve vize masrafına ödenen ekstra yüksek maliyetler gibi sebepler geliyor. Vize olmadan ziyaret edilebilen bu ülkelerde bu dertlerden muaf olmanın yanı sıra, birden bire gidebilme lüksüne sahip olmak da ikinci sebep olarak görülüyor. Hiçbir ek evrak olmaksızın uçak biletini alan turistler, vizesiz ülkelere seyahat edebiliyorlar.  Bir diğer tercih unsuru ise bu ülkelerde de görülecek yerlerin, turistik değerlerin, gece hayatı eğlencelerinin yüksek olması görülüyor. Balkanların tarihi noktaları, Tayland, Ukrayna, Sırbistan gibi ülkelerin gece hayatı etkinlikleri, Orta Doğu’nun doğal güzellikleri ve Güney Amerika’nın benzersiz kültürü yerli turistleri çeken sebeplerden.
 
Türkiye’den yurt dışına çıkan yerli turistlerin tercihleri arasında eskiden ilk sıralarda yer alan İtalya, İspanya gibi ülkeler yerine; günümüzde vizesiz ülkeler trend oluyor. Bu ülkelerle birlikte şu an vize isteyen Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, İtalya, Rusya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hâlâ en çok ziyaret edilen, en çok uçak bileti ve paket tur programı satın alınan ülkeler olarak sıralanıyor. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)