adscode
adscode

Whatsapp Üzerinden Eğitim Dönemi Başlıyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi, genç kesim tarafından ciddi oranda kullanılan Whatsapp'ı eğitim konusunda faydalı bir platform haline dönüştürecek.

Whatsapp Üzerinden Eğitim Dönemi Başlıyor
Sosyal Medya
Akıllı telefon kullanım yaşı iyice düşmüş durumda. Şimdilerde 10 yaşında bir çocuğun elinde bile akıllı telefon görmek mümkün. Tabii bu durum ne kadar doğru ne kadar yanlış bilinmez fakat, doğru yönlendirmeler ile işi avantaja dönüştürmek mümkün. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge biriminin yapacağı şey de aslında tam olarak bu.

MEB, öğrencilere gerek derslerinde gerekse girecekleri sınavlarda destek olması amacı ile destekleme ve yetiştirme kursları vermekte. İşte bu kurslara kayıt yaptıran 80 bin öğrenciden 50 bininin matematik dersini seçmesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimini harekete geçirmiş.

Neredeyse bütün öğrencilerin akıllı telefon sahibi olduğunu ve aktif olarak dünya genelinde de en çok kullanılan uygulamalardan biri olan Whatsapp'ı kullandıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Sorumlusu Necmettin Okumuş, bu uygulama platformu üzerinden öğrencilere 'e-matematik' projesini sunacaklarını belirtti.

Gönüllü öğretmenlerden kurulacak bir ekip, öğrencilerin çözemediği matematik sorularında yardımcı olacak. Şöyle ki; öğrenci herhangi bir matematik sorusunda takıldığında sorunun fotoğrafını Whatsapp'tan 'e-matematik' projesi kapsamında oluşturulacak olan gruba gönderecek. Bu grupta bulunan gönüllü öğretmenler de sorunun çözümünü anlatarak öğrenciyi bilgilendirecek. Kurulacak Whatsapp grubu, ayrıca öğrencilerin etkileşime girerek bilgi paylaşımı yapacakları bir platforma dönüşecek.

Bu sayede YGS, LYS ve TEOG gibi sınavlara hazırlanan öğrencilere matematik konusunda yardımcı olmayı amaçladıklarını belirlen Necmettin Okumuş, projenin hayata geçirilmesinden sonra 'e-fizik', 'e-kimya', 'e-biyoloji' ve 'e-tarih' gibi diğer ders branşlarının da benzer şekilde projeye dahil edileceğini söyledi.

Whatsapp üzerinden 'e-matematik' projesi ilk olarak Manisa'nın Yunusemre, Şehzadeler ve Demirci ilçelerinde uygulanacakk. Ardından da Manisa ilinde eğitim- öğretim yapılmakta olan resmi liselerin 9 ila 12'nci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)