adscode
adscode

Yabancı akademisyenler yıllık izne çıkabilir!

Tüm kamu çalışanlarının yıllık izinleri kaldırılmıştı fakat YÖK yabancı akademisyenlerin yıllık izne çıkabileceğini duyurdu.

Yabancı akademisyenler yıllık izne çıkabilir!
Eğitim
YÖK açıklaması:

Bilindiği üzere 18 Temmuz 2016 tarih ve 29774 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Başbakanlık genelgesi ile ikinci bir genelgeye kadar tüm kamu çalışanlarının yıllık izinlerinin kaldırıldığı duyurulmuştur.

Başkanlığımızca, yükseköğretim Kurumlarında görev yapan yabancı uyruklu öğretim elemanlarının tabi olduğu mevzuat hükümleri ve alınan hizmetin niteliği dikkate alındığında yabancı uyruklu öğretim elemanlarının durumları hususunda 20.07.2016 tarihinde Başbakanlıktan görüş sorulmuş ve bu kişilerin söz konusu genelge kapsamında değerlendirilmemesi konusunda girişimde bulunulmuştur.

21.07.2016 tarihinde Başbakanlıktan ilgili yazımıza verilen cevabi yazı, yabancı uyruklu öğretim elemanlarını genelge kapsamı dışında tutmaktadır.

Yabancı uyruklu öğretim elemanlarımızın yıllık izne ayrılmalarına ilişkin talebimize çok kısa süre içinde cevap veren ve bu sorunu çözüme kavuşturan Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a tüm akademi camiası olarak teşekkürlerimizi ifade etmek isteriz.

Söz konusu akademisyenler yıllık izinlerini yurtdışında da kullanabilecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)