adscode
adscode

Yabancı dilde kalite nasıl yükselecek?

Türkiye’de dil eğitiminde yaşanan zorlukların değerlendirildiği ve British Council’in İngilizce dil eğitimindeki kalitenin yükseltilmesine sunacağı katkıların paylaşıldığı “British Council ile Çalışmak”…

Yabancı dilde kalite nasıl yükselecek?
Eğitim
Türkiye’de dil eğitiminde yaşanan zorlukların değerlendirildiği ve British Council’in İngilizce dil eğitimindeki kalitenin yükseltilmesine sunacağı katkıların paylaşıldığı “British Council ile Çalışmak” etkinliği 6 Nisan Çarşamba günü İngiltere Başkonsolosluğu’nda gerçekleşti. Bir gün süren etkinliğe Türkiye’deki yabancı dil okulları, eğitim danışmanları ile yurt dışına öğrenci gönderen danışman şirketlerin temsilcileri katıldı.

Etkinlik sırasında yabancı dil eğitiminde karşılaşılan zorlukların tespit edilmesi ve İngilizce eğitim kalitesinin yükseltilmesi için yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla yapılan anket çalışması çok değerli sonuçları ortaya koydu. Bu çalışmaya göre, katılımcıların yaklaşık %95’i standart hale getirilmiş seviye testlerini öğrencinin mevcut durumunu belirlemeye ve gereken müdahalenin yapılarak  İngilizce eğitimin kalitesinin yükseltilmesine katkı sağlayan pratik, bağımsız ve güvenilir birer ölçüm aracı olarak görüyor. Bu testler sayesinde öğrenciler yaşadıkları şehirdeki, okuduğu okuldaki ve ülke çapında diğer öğrencilerle kendilerini kıyaslayabilme imkanına kavuşuyor. Standart seviye testlerinin herkes için adil, tarafsız ve güvenilir birer ölçüm aracı olması bekleniyor. Net ve anlaşılır açıklamalara sahip olması, kullanım kolaylığı sunması ve en az yardım gerektirmesi testlerden beklenen diğer özellikler. 

Anket sonuçlarını değerlendiren British Council Sınavlar Birimi Direktörü David Hopkinson, “British Council olarak, standart hale getirilmiş seviye testlerinin, öğrencilerin daha iyi yabancı dil öğrenmesine odaklanarak, gelişimlerine yardımcı olan tarafsız ve önyargısız bir ölçüm aracı olduğuna inanıyoruz. Etkinliğe katılan dil okullarının ve eğitim danışmanlarının yaklaşık yüzde 90’ının bu testleri kullandığını ve öğrencilerine kullanmalarını tavsiye ettiğini görüyoruz. Öğrencilerin İngilizce becerilerini ölçmek için küresel olarak kabul gören standart testlerin kullanıldığını görmek memnuiyet verici” dedi.

Bir dil becerisini ölçümlerken, okuma, yazma, dinleme ve konuşmadan oluşan 4 temel becerinin ayrı ayrı test edilmesinin önemine dikkat çeken Hopkinson, sözlerine şöyle devam etti:

“Standart seviye testleri bu becerileri kullanıcılara ayrı ayrı test etme imkanı veriyor. Bu testler örneğin sınıfta kimin hangi konuda daha güçlü, kimin gelişime ihtiyacı olduğunu net ve güvenilir bir biçimde ortaya koyarken, karşılaştırma yapılmasına imkan veriyor. Böylece öğretmenler öğrencilerin izlediği gelişimi kolayca takip edebiliyor, eğitimlerinde her bir öğrenci için gereken düzenlemeyi yapabiliyor. British Council olarak aralarında IELTS, Cambridge İngilizce Sınavı ile Eğitim ve Meslek Sınavlarının yer aldığı standart ve küresel olarak Kabul gören sınavları düzenliyoruz. İngilizcenin standart testler yoluyla ölçümlenmesinin Türkiye’deki İngilizce eğitim sektörünün eğitime, öğretime ve gelişimi ölçümlemeye bir standart getirmesine yardımcı olacağına inanıyoruz.”

British Council sonbahar aylarında bu etkinlikte ortaya konan sorunlara çözüm üretebilmek üzere ikinci bir etkinlik daha düzenleyecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)