adscode
adscode

Yahoo Siri Benzeri Bir Sesli Asistan Geliştiriyor

Mobil arama alanındaki etkinliğini arttırmak isteyen internet devi Yahoo’nun Siri benzeri yeni bir sesli asistan üzerinde çalışmakta olduğu ortaya çıktı.

Yahoo Siri Benzeri Bir Sesli Asistan Geliştiriyor
Bilim Teknoloji
Bir zamanlar lider konumunda olduğu arama motorları alanındaki üstünlüğünü yıllar içinde Google’a kaptıran ve artık Google’ın açık ara gerisinde kalmaya başlayan Amerikalı internet devi Yahoo, oldukça iddialı bir proje ile internet pazarına geri dönmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde düzenlediği konferansla geride bıraktığımız çeyreğin mali sonuçlarını açıklayan Yahoo, bu etkinlik kapsamında gelecek planları ve arama motorları alanındaki yeni projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Mali sonuçların açıkladığı konferansta sahne alan firma CEO’su Marissa Mayer, özellikle mobil arama alanıyla yakından ilgilendiklerini ve konunda önemli adımlar attıklarını açıkladı. Mayer bu alan için planlarını detaylı olarak açıklamamış olsa da, bugün Business Insider’da yer verilen yeni bir haber firmanın planları hakkında ilk detayların ortaya çıkmasını sağladı.

Mobil arama alanına sağlam bir geri dönüş yapmak isteyen Yahoo‘nun bu amacına ulaşabilmek adına Siri benzeri yeni bir uygulama üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Firmaya yakın kaynaklar tarafından paylaşılan bilgilere göre Index adını taşıyan bu yeni mobil uygulama, Apple’ın Siri’si veya Microsoft’un Cortana’sı gibi akıllı bir asistan olacak ve firmanın mobil arama pazarındaki etkinliğini arttırmasına yardımcı olacak.

Index‘in Mayer’in gelecek planları arasında oldukça önemli bir yere sahip olduğu ve her şey yolunda gittiği taktirde uygulamanın ilk versiyonunun yılın ikinci çeyreğinde yayınlanacağı söyleniyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)