adscode
adscode

Yakılan okullar 1 hafta içinde hazır olacak

Okulların açılmasına 1 gün kala Muş'ta 2 bin öğrencinin dersbaşı yapacağı 3 okul haince yakıldı. Yapılan saldırıya en güzel cevap ise devletten geldi. En geç 1 hafta içinde okullar hazır hale gelecek

Yakılan okullar 1 hafta içinde hazır olacak
Okullardan Haberler
Bulanık ilçesinde terör örgütü yandaşları tarafından molotofkokteyli atılarak yakılan 3 okulda eğitime başlanamadı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, ilçede iki gün önce akşam saatlerinde yüzleri maskeli bir grup terör örgütü yandaşı tarafından molotofkokteyli atılarak yakılan ve eğitime hazırlanması için tadilatı devam eden Fatih, Mehmet Akif ve 125. Yıl İlköğretim okullarında incelemede bulundu.

Okullardaki çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Edip, gazetecilere yaptığı açıklamada, kısa sürede eğitime hazır hale getirilmesi planlanan üç okuldaki yaklaşık 2 bin öğrencinin en geç pazartesi günü ders başı yapacağını belirtti.

Edip, okullardaki tadilat çalışmalarının hızlı şekilde devam ettiğine değinerek, "İnşallah cuma günü tüm tadilat bitmiş olur. Bu okullarda eğitim gören öğrenciler bir hafta izinli sayılacak ve yaklaşık 2 bin öğrencimiz en geç pazartesi günü dersbaşı yapmış olacak" dedi.

Okulların yakılması nedeniyle "İlköğretim Haftası" kutlamalarının ertelendiğini anlatan Edip, ilçe genelindeki 130 okulda 300 öğretmenin görev yaptığını ve 27 bin öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.
Edip, üç okul dışındaki tüm okullarda bugün itibarıyla 2014-2015 eğitim öğretim yılının başladığını ve okullarda birtakım eksikler olabileceğini bildirerek, Bulanık'ın eğitim seviyesini en iyi noktaya getirmek için çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)