adscode
adscode

Yakın Doğu Üniversitesi ‘Sağlık’la Büyüyor!

Yakın Doğu Üniversitesi’nin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na bağlı 5 yeni ön lisans programına YÖK onayı verildi.

Yakın Doğu Üniversitesi ‘Sağlık’la Büyüyor!
Üniversite

 

 


Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun(SHMYO) bu yıl içerisinde YÖDAK onayıalınarak eğitime başlayan İlk ve Acil Yardım, Anestezi, TıbbiDokümantasyon ve Sekreterlik, Yaşlı Bakım ile Odyoloji Teknikerliği ön lisans programları T.C.Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından da onaylandı. Eylül 2011’de KKTC ve yabancı uyruklu ilk öğrencilerini alarakeğitim-öğretime başlayan söz konusu ön lisans programları, böylece T.C. uyrukluöğrencilere de kapılarını açacak.

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi ve TıbbiGörüntüleme Teknikerliği programlarından sonra açılan bu 5 yeni ön lisansprogramıyla birlikte Yakın Doğu Üniversitesi SHMYO’ya bağlı olarak 7 ayrı ön lisans programı oluşturulmuş oldu.

SHMYO Müdürü Prof. Dr. Nail Bulakbaşıyaptığı açıklamada, kaliteli ve çağdaş bir sağlık hizmetinde temel sacayağını hastane,hekim ve sağlık personelinin oluşturduğunu, ancak günümüzde nitelikli sağlıkpersoneli konusunda belirgin bir istihdam açığı olduğunu vurguladı. Bu açığınkapatılması amacıyla 2008 yılında KKTC’debir ilk olarak açılan Yakın Doğu Üniversitesi TıpFakültesi ve buna bağlı olarak 2010 yılında açılan Yakın DoğuÜniversitesi Hastanesi’nden sonra, bu misyonun son ayağı olarak 2011 yılında daSHMYO’nun hizmete girdiğini belirtti.

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)