adscode
adscode

Yaptıkları resimle özel okullu oldular

Şanlıurfa'da imkansızlıklar içinde yaşayan ve zor koşullarda eğitimlerini sürdüren 8. sınıf öğrencileri Zehra Ayhan ile Zeynep Ağaçlı, katıldıkları resim yarışmasını kazanınca özel bir okulda 4 yıl burslu…

Yaptıkları resimle özel okullu oldular
Eğitim
Yaptıkları resimle özel okullu oldular
Şanlıurfa'da imkansızlıklar içinde yaşayan ve zor koşullarda eğitimlerini sürdüren 8. sınıf öğrencileri Zehra Ayhan ile Zeynep Ağaçlı, katıldıkları resim yarışmasını kazanınca özel bir okulda 4 yıl burslu eğitim almaya hak kazandı.

Şanlıurfa'da imkansızlıklar içinde eğitimlerini sürdüren 8. sınıf öğrencileri Zehra Ayhan ile Zeynep Ağaçlı, katıldıkları resim yarışmasını kazanınca özel bir okulda 4 yıl burslu eğitim almaya hak kazandı.

Özel Şefkat Seli Mesleki ve Teknik Anadolu Kız Lisesi, öğrencilerin yetim çocuklarla empati kurması amacıyla kentteki okullar arasında "Sınıfımızda Yetim Bir Kardeşimiz Olsun" konulu resim yarışması düzenledi.

Eyyübiye Mahallesindeki Hacı Bozan Ortaokulunda eğitim gören 8. sınıf öğrencileri Zehra Ayhan ile Zeynep Ağaçlı, görsel sanatlar öğretmenleri Tuba Yücetürk'ün tavsiyesiyle yarışmaya katıldı.

Yücetürk'ün gözetiminde resimlerini yapan çocuklardan Ayhan, barış, huzur, sevgi ve merhameti temsilen Hazreti Mevlana'nın yer aldığı resminde, dünyanın üzerine düşen bombayla elinde Türk Bayrağı bulunan üzeri yamalı yetim bir çocuğu çizdi.

Ağaçlı da avuçlarındaki kuşları annelerine kavuşturmaya çalışan eli kelepçeli bir insan figürü resmetti. Yarışmada birinciliği paylaşan iki arkadaş, Özel Şefkat Seli Mesleki ve Teknik Anadolu Kız Lisesinde 4 yıl süresince burslu eğitim almaya hak kazandı.

İmkansızlıklar içindeki yaşamları aldıkları ödülle aydınlanan iki öğrenci, başarılarını ve yaşadıklarını anlattı.

Öğrencilerden Zehra Ayhan, resim yapmayı çok sevdiğini, okulda aldığı eğitimle kendini geliştirdiğini, öğretmenin tavsiyesiyle de yarışmaya girmeye karar verdiğini söyledi. Daha önce de çeşitli yarışmalarda ödül kazandığı aktaran Ayhan, ilk kez özel bir okulda eğitim alma hakkını kazandığı ödülün kendisi için daha da anlamlı olduğunu ifade etti.

Ailesiyle yaz aylarında mevsimlik işçi olarak çalıştıklarını dile getiren Ayhan, şöyle dedi:

"8 kardeşiz. 4 kardeş okula gidiyoruz. Daha önce ailemle mevsimlik tarım işçiliğine gidiyorduk bu da ailemiz için zor oluyor. Kazandığım başarıyla aileme yük olmayacağım. Babam servis şoförlüğü yapıyor. Bizi okutmak için elinden gelini yapıyor. 4 yıl boyunca özel bir okulda eğitim alacağım. Bu, benim ve ailem için çok önemli. Ailemi gururlandırdığım için çok mutluyum. Ben de emeği olan ailem ve öğretmenlerime çok teşekküre ediyorum. İleride kendimi daha da geliştirip dünya çapında bir ressam olmayı istiyorum." diye konuştu.

"Babam bizi okutmak için gece gündüz çalışıyor"
Babası inşaat işçiliği yapan Zeynep Ağaçlı da ailesinin eğitime çok önem verdiğini, okuması için birçok zorlukla baş ettiğini belirtti.

Yarışmada yaptığı resmin çok anlamlı bulunduğunu aktaran Ağaçlı, şu değerlendirmede bulundu:

"Yaptığımız resimde avuçlarında kuşlar bulunan eli kelepçeli bir adamın yavruları annesine kavuşturmaya çalışırken yaşadığı hüznü anlatmaya çalıştım. Resim yapmaya 5. sınıfta yapmaya başladım. Öğretmenlerimin desteğiyle kendimi geliştirdim. Resim hayatımı değiştirdi. 4 yıl boyunca özel bir okulda ücretsiz eğitim alacağım çok mutluyum. Biz 6 kardeşiz. Hepimiz okuyoruz. Babam zamanında okuyamamış. Bizi okutmak için gece gündüz çalışıyor. Ücretsiz eğitim kazandığım için, aileme yük olmayacağım için çok mutluyum. İleride güzel bir meslek sahibi olup aileme gurur yaşatmak istiyorum."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)