adscode
adscode

'Yaptırımların en ağırını uygulayacağız'

ISPARTA Valisi Şehmus Günaydın, "Uyuşturucuyla mücadele topyekun yürütülmesi gereken bir mücadeledir. 11- 12 yaşındaki çocuklarımız bakkaldan adet sigara alabiliyorsa bunun müsebbibini bulup gereken yasal…

'Yaptırımların en ağırını uygulayacağız'
Türkiyeden Haberler
ISPARTA Valisi Şehmus Günaydın, "Uyuşturucuyla mücadele topyekun yürütülmesi gereken bir mücadeledir. 11- 12 yaşındaki çocuklarımız bakkaldan adet sigara alabiliyorsa bunun müsebbibini bulup gereken yasal yaptırımı mutlaka vermeliyiz. Bu konuda hiç toleranslı olmayacağız ve yaptırımların en ağırını uygulayacağız" dedi.

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, 2017- 2018 eğitim öğretim yılı ikinci döneminin başlaması dolayısıyla eğitim toplantısı düzenledi. Muhtarlar, okul müdürleri ve okul aile birliği yöneticilerinin hazır bulunduğu toplantıda Vali Günaydın, okullarda ve çevresinde alınacak tedbirleri anlatarak talepleri dinledi.

Yaklaşık 81 bin öğrencinin ders başı yaptığı Isparta'da öğrencilerin her türlü tehlikeden korunmaları için tüm kesimlere önemli görevler düştüğünün belirten Vali Günaydın, eğitim öğretim dönemi başlangıcında yapılan her öğrencinin mahallesinde okula gitmesi çalışmasının büyük fayda sağladığını ve uygulamanın devam edeceğini söyledi.

'YAPTIRIMLARIN EN AĞIRINI UYGULAYACAĞIZ'

Eğitim dönemi başlangıcında olduğu gibi ikinci dönemde de madde bağımlılığıyla sıkı şekilde mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayan Vali Günaydın, okullarda öğrencilerle birlikte ailelere bu konuda eğitim vermeye devam edileceğini ve yapılan çalışmalarla çok ciddi mesafe alındığını aktardı. Vali Günaydın, "Artık madde bağımlılığı ülkemiz için bir tehlike olmaktan çıkıp tehdit haline geldi. Emniyet güçlerimizin yaptığı operasyonların başarısı 2017 yılının birinci ayına göre 2018 yılında yüzde 400'lere varan oranlarda artmış durumda. Esas olan gençlerimiz bu illete bulaşmadan önce gereken tedbirleri almak. Uyuşturucuyla mücadele topyekun yürütülmesi gereken bir mücadeledir. 11- 12 yaşındaki çocuklarımız bakkaldan adet sigara alabiliyorsa bunun müsebbibini bulup gereken yasal yaptırımı mutlaka vermeliyiz. Bu konuda hiç toleranslı olmayacağız ve yaptırımların en ağırını uygulayacağız" dedi.

METRUK BİNALAR KONTROL EDİLECEK

Ülkenin geleceği için çocukları ve gençleri uyuşturucudan uzak tutmak gerektiğine işaret eden Vali Günaydın, okul çevresinde bulunan metruk binaların muhtarlar, okul müdürleri ve nöbetçi öğretmenler tarafından da belirli aralıklarla kontrol edilerek, şüpheli herhangi bir durumda güvenlik güçleriyle irtibata geçilmesini istedi. Okul servisleri konusunda emniyet birimleri tarafından gerekli denetimlerin sıklıkla yapıldığına değinen Vali Günaydın, bunun yanında okul yöneticilerinin de öğrenci servislerini geliş gidiş saatlerinde kontrol etmesinin faydalı olacağını vurguladı.

'FEDAKARLIK YAPMAMIZ GEREKİYORSA YAPACAĞIZ'

Vali Günaydın, "Bu ülkenin yarınlarını daha ileriye taşıyacak kadroları yetiştirmek için çocuklarımıza iyi bir eğitim öğretim vermeliyiz. Fedakarlık yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Diğer ülkelerle rekabet edebilmemiz için avantajımız olan genç nüfusumuzu iyi eğitmemiz lazım. Bu sebeple eğitim yatırımlarımız hız kesmeden ve artarak devam edecek" diye konuştu.

Eğitim toplantısının ardından Vali Şehmus Günaydın, Şehit Polis Memuru Akif Altay ve Şehit Tevhit Akkan'ın isimlerinin verildiği ilkokul ve liseyi ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle sohbet ederek derslerinde başarı dileyen Vali Günaydın, öğretmenlerle de bir araya gelerek önerileri dinledi.

DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)