adscode
adscode

Yardımseverlik mi dolandırıcılık mı?

Sosyal medyada birçok kullanıcı, öğrencilere bayram harçlığı vereceğini duyurdu. Ancak bazısı gönderisinin istediği etkileşime ulaşmasının ardından ortadan kayboldu.

Yardımseverlik mi dolandırıcılık mı?
Eğitim
Güncelleme : 13-Jul-22 10:20

Kurban Bayramı ile birlikte birçok sosyal medya kullanıcısı, öğrencilere bayram harçlığı dağıtacağını duyurmaya başladı. Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre kiminin amacı gerçekten yardım olmasına karşılık bazısı ise gönderisinin istediği etkileşime ulaşmasının ardından yardım duyurusunu sildi, ortadan kayboldu. İnandırıcı olması açısından hesaplarındaki miktarı da yayınlayan kullanıcıların, gönderileri büyük ilgi görürken öğrenciler bir umut banka hesap bilgilerini, öğrenci belgelerini paylaştılar. Harçlık dağıtacağını duyuran kişilerin yayınladığı mesajlardan bazıları şöyle:

Umutlarla oynamayın!

- Her bayram olduğu gibi bu bayram da öğrenci kardeşlerime destek olmak istiyorum. RT, fav yapanlar arasından şanslı 400 kişiye 750 TL atacağım.

- 50 öğrenci kardeşime 1000 dolar atacağım, bayram harçlığı olsun, bu ekonomik durumda ihtiyacı olan kardeşimin yüzü gülsün.

- Bu tweeti beğenip retweet yapanlar arasından 30 kişiye 500’er TL bayram harçlığı göndereceğim. Yoruma IBAN yazınız.

- Takip et, beğen, RT, yap. 100 kişiye 500’er TL yolluyorum.

Twitter’da harçlık paylaşımlarına gösterilen ilgi nedeniyle #harçlık ve #iban etiketleri gündem oldu. Öğrencilerin bazısı test kitabı alacağını belirtirken bazısı ise borçları olduğunu söyleyerek harçlıklardan yararlanmak istedi. Öğrencilerin yorumları ise şöyle:

- 19 yaşında üniversite öğrencisiyim. KYK borcum var. Bana da yardım ederseniz sevinirim.

- Bayram harçlığı göndermek isteyenler için hesap bilgilerimi bırakıyorum.

- Paraya ihtiyacım var öğrenciyim yol param bile yok cebimde.

- Test kitapları için lazım, umarım bana çıkar.

- Alay etmek için yapıyorsanız, yazık. Milletin umutlarıyla oynamayın.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)