adscode
adscode

YARIYIL TATİLİ NASIL DEĞERLENDİRİLMELİ?

Dersler, sınavlar, etütler, kurslar ile geçen eğitim yılının ilk döneminin ardından tüm öğrenciler bu yoğun tempoya 15 gün ara veriyorlar.

YARIYIL TATİLİ NASIL DEĞERLENDİRİLMELİ?
Eğitim
Tatil döneminde çocukların kendilerine, çevrelerine ve hayata dair yepyeni keşifler yapabilecekleri aktivitelere yönelmelerinin yaratıcı ve güçlü yanlarını keşfetmelerini sağlayacağını belirten KAYI Okulları Eğitim Danışmanı Deniz Demirtaş; tatilin verimli geçmesini sağlayacak, ailelerin ve çocukların öğrenmeye dair bakış açılarını değiştirecek altın tavsiyelerde bulunuyor.



2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk yarısını tamamlayan öğrenciler tatil dönemini sabırsızlıkla beklerken, aileler çocuklarının bu dönemi verimli geçirmelerini sağlayacak planlar yapıyorlar. Yoğun bir tempodan çıkan öğrencilerin tatil dönemini, dinlenmeyi ihmal etmeden güçlü yanlarını keşfedebilecekleri aktivitelerle geçirmelerinin önemine değinen Demirtaş, öğrenmekten keyif alan ve kendi yeteneklerini keşfeden çocukların kendilerini çok daha mutlu ve değerli hissedeceklerini, bu sayede akademik ve sosyal yaşamlarında daha başarılı olacaklarına dikkat çekiyor. Demirtaş, ailelere tatil dönemini değerlendirirken mutlaka üzerinde düşünmeleri gereken noktaları şu şekilde sıralıyor:

Çocuklar tatil döneminde güçlü yanlarını keşfedebilirler

Aileler olarak, öğrenmeye karşı çocuğun heyecan duymasını, bu konuda iç motivasyonunu geliştirmesini sağlayacak yönlendirmelerde bulunmalıyız.

Tatil döneminde sanat, spor, bilim aktiviteleri, geziler, hobi atölyeleri ile çocukların kendilerini keşfedebilecekleri farklı sosyal alanlara katılmalarını sağlamalıyız.

İlgi ve yeteneklerinin, potansiyellerinin farkına varan çocuklarımızın renkli, yaratıcı ve güçlü yanlarını desteklemeliyiz. Tatil sonrasında sürdürülecek programlarla ilgi ve yeteneklerin gelişimini devam ettirmek önem taşıyor.

Çocuklarımızın zayıf yanları yerine her zaman güçlü özellikleri üzerinde durarak onları bu alanlarda cesaretlendirmeliyiz.

Öğrenmenin hayat boyu devam ettiği algısını edinmelerini, öğrenmeye karşı heyecan duymalarını sağlayacak bir dille çocuklarımıza yaklaşarak, onlara hayatın provası niteliğinde yaşayarak öğrenebilecekleri, öğrenirken eğlenebilecekleri ortamlar sunmalıyız.

Bilgi, önemli bir özgüven kaynağıdır. Çocukların tatil döneminde eksik kazanımlarını tamamlamaları, eğitim öğretim yılına daha donanımlı devam etmeleri için konu tekrarı ve sınavlara hazırlık çalışmalarını aksatmamaları gerekiyor.

Kişisel gelişim kavramı içerisinde en etkili gelişim aracı, kitaplardır. Tatilde kitap okumaya başlamak, böyle bir alışkanlığa sahip olmayan öğrenciler için bu alışkanlığı kazanmaları, kitap okumanın keyfini yaşamaları açısından bulunmaz bir fırsat olacaktır.

Tatil döneminde bedenin ve zihnin dinlenmesi, rahatlaması da gerekir. Bu nedenle bilgisayar ve televizyon kullanımını sınırlı bir seviyede tutmak, tatil programına açık hava ve arkadaşların dahil olduğu etkinlikler eklemek yararlı olacaktır.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)