adscode
adscode

Yasak ve operasyonlara rağmen başardılar

Koç İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, 3 spor dalında Şırnak il birinciliğini kazanarak bölge finallerine katılmaya hak kazandı.

 Yasak ve operasyonlara rağmen başardılar
Eğitim
ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde uzun süre uygulanan sokağa çıkma yasağı, operasyonlar ve eğitime verilen aralara rağmen Koç İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, 3 spor dalında Şırnak il birinciliğini kazanarak bölge finallerine katılmaya hak kazandı.

Silopi'de, geçen 14 Aralık-19 Ocak tanihleri arasında kamu düzeninin sağlanması için ilan edilen ve halende akşamları süren sokağa çıkma yasağına rağmen öğretmenleri tarafından eğitilen Koç İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri spor dallarında büyük bir başarı elde etti. Zor koşullarda görev yapan öğretmenlerin gayreti ile öğrenciler Badminton yıldız erkek, Badminton yıldız kız ve Futsal yıldız erkeklerde il birinciliği alarak okullarına kupa ve madalyaları ile döndü. Öğrenciler sevinçlerini okul müdürü, öğretmen ve arkadaşları ile paylaşırken, bölge finallerine katılacak olan öğrencilerin antrenman çalışmaları ise devam ediyor. Koç İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Nurettin Kaden, bölgelerinde yaşanan çatışma ortamı nedeniyle sıkıntılar görüldüğünü belirterek şöyle dedi:

"8 Şubat'ta okulumuz açıldı. Daha önce aylarca yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Beden Eğitimi Öğretmenimiz Musa Yıldırım Futsal dalında il birinciliğini elde etti. Daha sonra Badminton erkeklerde İl birinciliğini elde etti. Beden eğitimi öğretmeni Zübeyde Günel de Badminton kızlar dalında il birinciliğini elde etti. 3 kupa aldılar. Yani il birinciliğini elde etmek daha sonra bölgeye gidip yarışacak olmamız bizi çok mutlu etti. Böyle bir güzelliğe öğretmenlerimiz ile birlikte imza atmak bizi çok onurlandırdı. Öğrencilerimizin psikolojilerinin düzelmesi anlamında, onların kendilerine olan özgüvenini yükseltmesini çok önemsiyoruz. En başarılı okullardan birisi olmak, öğrencilerin zor şartlarda bu başarıları elde etmesi gerçekten takdire şayandır.

Öğrencilerden Neçirvan Alkiş ise, sokağa çıkma yasaklarından dolayı çok çalışamadıklarını, buna rağmen kazandıkları için çok mutlu olduğunu söyledi. Futsal yıldız erkeklerde il birincisi olan öğrencilerden Mehmet Aktuğ da, ""Şırnak Silopi ilçesi Koç İlköğretim okulu olarak futsala katıldık. Yine antrenmanlara başladık. Şırnak'ta birinci olduk. Şimdi bölgeye doğru gidiyoruz. Kazanmaya devam edeceğiz. Başarılıda olacağımızı biliyorum" diye konuştu.

DHA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)