adscode
adscode

Yaşar Nuri Öztürk: 'Kur'an'a göre GDO'lu gıdalar kıyamet alameti'

Levent Kurnaz; "21 Aralık Saat 14:27" Kıyamet senaryoları dün gece Genç Bakış'ta tartışıldı!

Yaşar Nuri Öztürk: 'Kur'an'a göre GDO'lu gıdalar kıyamet alameti'
Haber TV

              
Maya Takvimi'nin 21 Aralık 2012'de bitmesi sebebiyle ortaya atılan kıyamet senaryolarının perde arkası ve İslamiyet'e göre tüm yönleriyle kıyamet dün gece Genç Bakış'ta tartışıldı... Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk ve Prof. Dr. Levent Kurnaz'ın konuk olduğu Abbas Güçlü ile Genç Bakış İstanbul Yeditepe Üniversitesi'nden ekrana geldi.  Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür de programa telefonla bağlanarak Şirince'deki son durumu anlattı. 
İşte programdan çarpıcı açıklamalar; 

Hüseyin Vefa Ülgür - Selçuk Belediye Başkanı
TOM CRUİSE'UN GELECEĞİNE DAİR BİLGİ YOK - Bu bizim için bir tanıtım kampanyasına dönüştü. Bu yönüyle bundan memnunuz. Türkiye sınırları içinde bu kadar bilinir olmak işimize geliyor.  Şirince küçücük şirin bir köy altyapısı belli yatak sayısı 170. Tek endişemiz gelen konuklarımızı memnun edemeden göndermek. Herkesi özellikle 22 Aralık'tan sonra bekliyoruz. Tom Cruise'un geleceğine dair bir bilgimiz yok. Şu an için çok büyük rezervasyon, bir olağanüstülük yok.

"KUR'AN-I KERİM'DE 3 KIYAMET VAR"
Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk - İlahiyatçı
DİN VE BİLİM KARŞI KARŞIYA DEĞİL - Din ve bilim birbirinin karşıtı gibi görülüyor. Bu son derece yanlış. Dini bile ancak aklın ve bilimin komutanlığında işe yarar diye gösteren Kur'an'ın dinini bir nevi bilim karşıtı gibi konumlandırmak doğru değil.  Kur'an-ı Kerim'in mesajları içinde ruhani ile maddi birbirinin karşıtı değildir. Bunu aydınlarımızın düzeltmesi gerek.

*****

KUR'AN-I KERİM'DE 3 KIYAMET VAR - Kur'an- Kerim'de kıyamete değinen yüzlerce ayet ve Kıyamet Suresi diye sure var.- Kıyamet dinlerin ortak kavramlarından biridir. Sadece Kur'an-ı Kerim'de değil bütün semitik din metinlerinde var. - Diyanet'in 21 Aralık ile ilgili bildirisi ortaokul ev ödevi gibi. Bu kadar tartışılan bir konuda, toplumun önüne daha ciddiyetli bir bildiri çıkarabilirlerdi. Kıyametle ilgili verdikleri bilgiler tutarsız. Kur'an-ı Kerim üç şeyin kıyametinden söz eder. En büyük kıyamet evrenin kıyameti. Birçok surede verilen evrensel kıyamet tasvirlerinde; güneş parçalanacak, yıldızlar dağılacak, dağlar pamuklar gibi atılacak. Bu evrensel kıyamet. İkincisi orta kıyamet, bu da dünyanın, yerkürenin kıyameti. Üçüncüsü ise toplumun, toplumların her birinin kıyameti. "Toplumda iş ve emanetler layık olmayanlara verilince kıyameti bekle." Bu peygamberimizin bir sözüdür. Kur'an'da da buna dayanak ayetler var.  Kur'an-ı Kerim bu üç kıyameti de anlatan veriler taşıyor.  Hadislerin sağlam olanlarında da bu üçlü yapı korunmuştur. 
- Toplumsal kıyametler devam eder ve edecektir. Bizim gibi toplumlarda ise bu kıyametler çok daha sık tekrarlanır.

ARAP BAHARI DA BİR KIYAMET - Toplumların kıyametleri bir anlamda da cezalandırılmasıdır, toplumun yaşadığı coğrafyanın yok olup gitmesi demek değildir.Arap Baharı da bir kıyamettir. Suriye hala o kıyametin içinde. 

DİYANET'İN BİLDİRİSİ DAHA ÇOK KAOS YARATTI- Diyanet'in bildirisinde bunların hiçbirisi yok. Tek bir kıyamet var. Dolayısıyla oradan Kur'an ve din adına sağlıklı birşey çıkarmak mümkün değil. Daha büyük bir kaos yaratmış.- Ben isterim ki, Diyanet'teki değerli arkadaşlarımız ki bilgilerinin buna yeterli olduğuna hiçbir şüphem yok, bunu yeniden gözden geçirsin ve toplumun önüne doğru dürüst, onlara yakışan bir bildiri çıkarsınlar. Yahut hiç karışmayın.  Biz Maya filan bunlarla uğraşamayız deyin. Bu da bir cevaptır. Ama bu bildiri değil.

KUR'AN-I KERİM'E GÖRE GDO'LU GIDALAR ALAMETİ- Kur'an-ı Kerim teknolojinin doğal yaşamı, özellikle doğal gıdalanmayı bozduğunu söylüyor ve bundan ciddi şikayeti var.  Kur'an tartışmasız bir biçimde doğal gıdalanmanın bozulmasını insanlık için büyük felaketlerden biri sayıyor.  Kur'an kendi üslubunca Allah'ın ismi üzerinde olmayan gıdaları yemeyin diyor.  Şimdi de gen modifiye ürünle insaları zehirliyor.
SERA GAZLARI, BUZULLARIN ERİMESİ, TOPRAĞIN ÇORAKLAŞMASI KIYAMET ALAMETLERİ - Sera gazlarının artışı havayı zehirledi. Bu zehirlenmeden, teknik tabirle smoke etkisinden Kur'an açıkça şikayetçidir. Ve Kur'an'da smoke anlamında bir sure var; Duhan Suresi. Doğrudan smoke demek. 
- Toprağın çoraklaşmasından da Kur'an şikayetçidir. 

*****

- Buzulların erimesi Kur'an'da açık biçimde yer alır. Ve buzulların erimesi bir kıyamet alameti olarak gösteriyor.

TEMEL İBADET NAMAZ DEĞİL OKUMAKTIR - Alak Suresi ilk vahyedilen suredir. İlk vahyedilen cümle ise 'Oku'dur. Kur'an-ı Kerim'in ilk ve temel emri ve ibadeti okumaktır. - İlk emri okumak olan bir din ve onun yaratacağı dünya ile ilk emri  bir köşeye çekilip namaz kılmak olan bir dinin oluşturacağı bir dünyayı düşünün.
 OSMANLI'DA 16 BİN, CUMHURİYET DÖNEMİ'NDE 100 BİN CAMİİ-  6 asırlık Osmanlı İmparatorluğu'nun üç kıtadaki coğrafyasında yapılan camiilerin toplam sayısı 16 bin civarındadır. Cumhuriyet Türkiye'sinde, çok daha küçük olan bu coğrafyada 60-70 yıl içinde yapılan camii sayısı 100 bin'e dayanmıştır. Diyanet'e kayıtlı olanlar  90 bin. 
  HZ. MUHAMMED DE ÖLÜLERE KUR'AN OKUMAZDI - Hz. Muhammed'in hayatında ölüler için Kur'an okumak ve okutmak diye birşey yoktur. Diyanet çıksın beni tekzip etsin. Yoktur böyle birşey. Hz. Muhammed'e ölülerimiz için ne yapalım diye her sorulduğunda "yoksullara yardım edin" demiştir. Kimseye şu sureyi oku, hatim indir dememiştir. Bu sonradan kurulan bir sektördür. 

"21 ARALIK SAAT 14:27"  Prof. Dr. Levent Kurnaz - Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi
MAYALAR 21 ARALIK'TA NELER YAPACAK? - Günümüzde yaşayan Mayalar 21 Aralık sabahıçok önem verdikleri bir tapınağın önünde durup güneşin doğuşunu seyredeceklerini söylüyorlar. Güneşin doğuşu demek onlar için yeni bir yılın başlaması demek. O kadar. Ama onların bir özelliği var, Mayaların bir yılı bizim gibi güneşin etrafında bir tur değil. 394 sene sürüyor. Dolayısıyla yılbaşının gelmesi onlar için büyük birşey. 394 senede bir kutluyorlar. Ve kutlayacakları zaman da orada sabahın doğduğu an, bizde ise 14:27.

MAYALAR İLERİ BİR TOPLUM DEĞİLDİ- Mayalar Meksika'nın Yukatan yarımadasında yaşıyorlar. Normal insanlar. - Mayalar aslında çok ileri değildi. Bundan 900 yıl önce tunç çağındaydılar. Onların herhangi bir bulguları olduğuna inanmak bugün için bir hurafedir. Kendileri de aynısını söylüyor. Yaşadıkları yer gayet sayfiye yeri gibi, güzel, hoş bir mekan.

*****

 21 ARALIK EN UZUN GECE BAŞKA BİRŞEY YOK - 21 Aralık 2012 en uzun gece olacak. O kadar. Dünya ile, galaksi ile ya da galaksinin merkezindeki karadelikle ilgili o gün başka bir sorunumuz yok.
ŞİRİNCE'NİN BİR ÖZELLİĞİ YOK - Şirince olmasının doğru düzgün bir sebebi yok. Biri çıkıp Şiricne yerine başka biryer söylemiş ve tutturmuş olsaydı orası olurdu. Ama Şirince ve Fransa daki köyün Meryem Ana ve Hazreti İsa'nın mezarlarının olabileceği düşünülen yerler. Bildiğim kadarıyla arka plandaki sebep bu.
MAYALAR NEYE İNANIYOR? - Mayaların hepimizin anlaması gereken ve 21 Aralık'la eş giden bir inançları var. Diyorlar ki; "Tanrılar şimdiye kadar üç defa dünyayı kurmayı denediler ve başarısız oldular. Her denemeleri 5125 sene sürdü. Şimdi dördüncü denemedeyiz ve bu kez tanrıların başarılı olduğunu yani 5125 sene sonra dünyanın bu sefer yok edilmeyeceğini düşünüyoruz." 
21 ARALIK SAAT 14:27 - 5125 senenin sonu da 21 Aralık 2012, bizim saatimizle de 14:27. Dolayısıyla Mayaların dünyanın sonunun geleceğine dair hiçbir bildirimleri yok. 
MAYALARI YÜCELTMEMİZE GEREK YOK - Son sefer başarısız oldu dedikleri tarih M.Ö. 3114. Ama biz 3114'te arkeoloji sayesinde biliyoruz ki başarısız olan hiçbirşey yok. Yani dünya yok oldu, baştan yapıldı lafı tamamen yanlış. Dolayısıyla maya kehanetleri filan bizim o adamları olduklarından çok daha fazla yüceltmemiz demek.
MAYALAR MATEMATİKTE İLERİ DEĞİL, GALAKSİ NEDİR BİLMEZLER - Mayaların matematikte çok ileri oldukları yanlış. Değişik bir matematik sistemi kullanıyorlar. Yani biz onluk sayı sistemi kullanıyoruz, onlar yirmilik. Bu bir ilerilik değil. Diğer bilimlerde de bir tahminleri yok.
- 21 Aralık'ta galaksinin merkezindeki kara delikle dünya aynı hizaya gelecek diyorlar. Mayaların herhangi bir şekilde, herhangi bir yazıtlarında galaksinin ne olduğunu bildiklerine dair bir kanıt yok.

MAYA TAKVİMİNİN SONU YOK - Mayaların bir ayları 20 gün, bir seneyi de 20 ay yapıyor. Çarptığımız zaman 400 gün olacak. Bu çok hoşlarına gitmemiş, dünyanın güneş etrafındaki bri turuna yakın olsun diye. 20'şer günlük 18 aya bir yıl demişler. Sonra da uğursuz 5 gün dedikleri bir 5 gün eklemişler. Ondan sonmra 20 seneye bir birim, 20 çarpı 20 seneye bir birim daha koymuşlar ki onun adı baktun. Doğal olarak beklentimiz 20. baktunun sonu. Ama bunla da kalmamış 20 baktuna başka bir isim vermişler. Bu böyle gidiyor. En yüksek birimleri ise 63 milyon yıl. Yani Mayaların takvimi bitiyor diye birşey yok. Maya takviminin sonu yok. 

*****

BURÇLAR KARAKTERİ ŞEKİLLENDİRMEZ - Burçlara inanmak istiyrosanız inanabilirsiniz ama şu yıldız şurada olduğu için ben kıskanç karakterdeyim demek yanlış.  - İnsanı etkileyebilecek bazı faktörler vardır doğada. Hangi mevsimde, nasıl bir iklimde doğduğu karakter özelliklerini etkileyebilir. Ama insan doğduğu anda jüpiter neredeymiş, hangi yıldız hangi noktadaymış, bunların insanın karakterini gerçekten etkilediğini düşünmek çok makul birşey değil.  GERÇEK KIYAMET SENARYOSU - 2100 yılında Grönland'ın önemli bir kısmı eridiğinde iyi ihtimal 3, kötü ihtimal 7 metre artış olacak. Bu da dünyada yaklaşık 4 milyar insanın yaşam alanlarından olması demek. Bu gerçek kıyamet senaryosu.
- Kendi başına olacak felaket dünyaya bir göktaşının çarpmasıdır. Bunun zamanı bir gündür. Ama bunu önceden bilmenin hiçbir metodu yok. Olabilme ihtimali yüksek. Daha önce oldu. 
- Mesela galaksinin içerisinde toz bulutunun yüksek olduğu noktalar var. Eğer biz oradan geçecek olursak, ki dünya arada geçmiştir. Bu da donuyoruz demek. Bu da bir felakettir. Bizim açımızdan.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)