adscode
adscode

Yayıncılık sektörü mart ayını durağan geçiriyor!

Yayın yaşamımızın Mart 2014 bandrol verileri Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu(YAYFED) tarafından açıklandı. Önceki iki ayda 2013'e göre yükselişte olan rakamlar Mart ayında durağana geçti. Geçen…

Yayıncılık sektörü mart ayını durağan geçiriyor!
Edebiyat
KİTAP ÇEŞİTLİLİĞİ ARTTI
 
YAYFED'den yapılan açılamada, "Telif Hakları Genel Müdürlüğü ile ortak verilerimize göre, yayımlanan kitap sayılarında görülen artış ve türlere göre dağılımda yüzde 63'lük alanı oluşturan kitaplar, sektörün gelişim eğrisinin sağlıklı biçimde sürdüğünü ve kültürel yaşamımızın giderek zengin bir yapıya ulaştığını gösteriyor," denildi.
 
Yapılan açıklamada, ilk üç aylık döneminde görülen yüzde 9'luk artışın yayıncılık sektöründeki istikrarlı büyümeye işaret ettiğini söylendi: "Bandrol satış rakamları hem yayın dünyamızın gelişimini hem de korsan kitapla olan mücadelemizin başarısını gösteriyor. YAYFED bandrol satış rakamları aynı zamanda sektörün kendi içindeki gelişim rotalarını göstermesi açısından da önem taşıyor. Durağan geçen Mart ayının ardından Nisan ayında yükselme trendinin devam edeceğini öngörüyoruz."
 
Genel türlere göre ilk üç ayda yetişkin kitapları, çocuk ve gençlik kitapları ile inanç yayınları, tüm kitapların yüzde 63'ünü oluşturuyor. Eğitim alanında yayınlananlar yüzde 35 ve akademik yayınlarda yüzde 2'lik bir toplama ulaşıyor.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)