adscode
adscode

YEĞİTEK Genel Müdürü Kim Olmalı?

Fatih Projesinin yönetildiği birim olan Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün genel müdür koltuğu bir aydır boş.

YEĞİTEK Genel Müdürü Kim Olmalı?
Eğitim
Genel Müdür Kim Olmalı?

YEĞİTEK'e, Genel Müdür olacak kişi eğitimde teknoloji kullanımı konusunda akademik araştırmalar yapmış, bu konuda düzenlenen uluslararası kongreleri, raporları takip eden Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü akademisyenlerinden biri olmalıdır.

Ülkemizde 82 üniversitede Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümü bulunmakta ve akademisyenlerin hepsi eğitimde teknoloji kullanımı konusunda sürekli bir araştırma içerisindedir. Hepsi uluslarası eğitim teknolojileri topluluğunu olan ISTE'nin yaptığı çalışmalardan haberdardır.

Eğitim Teknolojilerinden Haberdar Olan Genel Müdür Nasıl Olur?

Uluslarası Eğitim Teknolojileri Standartları tüm Avrupa ülkelerinde kabul görmüşken, Milli Eğitim Bakanlığı ise bu 5 standardı bu zamana kadar görmeyip bilime aykırı davranmaktadır. Avrupadaki çalışmaları görebilen, bu konuda araştırarak ortaya bir araştırma ürünü çıkaran biri bu birime artık genel müdür olmalıdır.

Uluslararası Eğitim Teknolojileri Topluluğu (ISTE) eğitimde teknoloji kullanımı sürecinin paydaşlarını öğretmen, öğrenci, yönetici, teknoloji koçları ve bilgisayar bilimi eğiticileri olarak incelemektedir.

Ülkemizde bu genel müdürlük görevini layıkıyla yürüterek, Bakan Beyi doğru şekilde yönlendirebilecek kişi BÖTE Bölümü akademisyenleridir.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)