adscode
adscode

Yeni atananların akademik karnesi zayıf

ÜNİAR'ın araştırmasına göre yeni atanan rektörler ve YÖK üyelerinin akademik karnesi, görevden alınanlara göre zayıf. Görevden alınanların atıf ortalaması 3 bin 955 olmasına karşılık yeni atananları 797.

Yeni atananların akademik karnesi zayıf
Üniversite
Güncelleme : 20-Jul-22 10:55

Üniversite Araştırma Laboratuvarı (ÜNİAR) yeni atanan rektörlerin ve YÖK üyelerinin akademik performanslarını araştırdı. Buna göre görevden alınanların Google Scholar ortalamaları 116’yken, yeni atananların 34; atıfta ise görevden alınanların ortalaması 3 bin 955 olmasına karşılık yeni atananları 797. Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Erhan Özden’in ise makale, atıf sayısı ve H-indeks’i 0 (sıfır). Türk Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Cemal Yıldız’ın da makale sayısı ve H-indeksi 1 olduğu görülüyor. 

GÜNCELLEME

ÜNİAR'ın araştırmasında “Türk Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Cemal Yıldız’ın da makale sayısı ve H-indeksi 1 olduğu görülüyor” bilgisine yer verilmesine karşılık Prof. Dr. Cemal Yıldız’ın bilim dünyasındaki bibliyometrik verilerden biri ve bir bilim insanının yayınlarının hem üretkenliğini hem de alıntı etkisini ölçen uluslararası geçerliliği olan h-indeks metriği 14, i10-indeksi de 15 şeklindedir. 

Resim

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)