adscode
adscode

'Yeni bir yüksek öğrenim düzenine ihtiyacımız var'

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "200'e yaklaşan ve kendi içinde de çeşitlenmiş olan yüksek öğretim kurumlarımızın ihtiyaçlarını günün beklentileriyle birleştiren bir yeni düzenlemeye ihtiyacımız var"…

'Yeni bir yüksek öğrenim düzenine ihtiyacımız var'
Eğitim
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı: "YÖK yasası ilk çıktığında Türkiye'de 27 üniversite vardı. Ve o günün koşullarında bu 27 üniversite göz önünde bulundurularak bir yüksek öğrenim yasası düzenlendi. Yeni bir yüksek öğrenim düzenine ihtiyacımız var. 200'e yaklaşan ve kendi içinde de çeşitlenmiş olan yüksek öğretim kurumlarımızın ihtiyaçlarını günün beklentileriyle birleştiren bir yeni düzenlemeye ihtiyacımız var."

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Nabi Avcı İstanbul Üniversitesi'nin akademik yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, 1980'li yılların başında tasarlanmış olan yüksek öğrenim düzeniyle, Türkiye'deki yüksek öğrenimi geleceğe taşımanın mümkün olmayacağını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı İstanbul Üniversitesi 2016-2017 akademik yılı açılış törenine katıldı. Türkiye'nin son 15 yılda özellikle eğitim alanında büyük atılımlar gerçekleştirdiğini belirten Bakan Avcı, 80'lı yılların başında 27 üniversiteye göre tasarlanmış olan bir yüksek öğrenim düzenimiz var. YÖK yasası ilk çıktığında Türkiye'de 27 üniversite vardı. Ve o günün koşullarında bu 27 üniversite göz önünde bulundurularak bir yüksek öğrenim yasası düzenlendi. Daha sonra bu yasa günün ihtiyaçlarına müteaddit düzenlemelerle yenilendi. Böylece başlangıçta var olan iç sistematik tutarlığını da büyük ölçüde yitirdi. Artık hepimiz biliyoruz ki bu düzenle, çerçeveyle ve yapıyla yüksek öğrenimimizi geleceğe taşımamız mümkün değil. Yeni bir yüksek öğrenim düzenine ihtiyacımız var. 200'e yaklaşan ve kendi içinde de çeşitlenmiş olan yüksek öğretim kurumlarımızın ihtiyaçlarını günün beklentileriyle birleştiren bir yeni düzenlemeye ihtiyacımız var. Bu yeni düzenlemeye ilişkin çalışmalarda da İstanbul Üniversitesi gibi köklü üniversitelerimizin sözleri var. Nitekim onlar da YÖK ile uyum içerisinde bu yeni düzenleme konusundaki görüşlerini, eleştirilerini, değerlendirmelerini paylaşıyorlar. Ve bütün bu paydaşlarımızın görüşleri, değerlendirmeleri, eleştirileri doğrultusunda inşallah günün ihtiyaçlarına çok daha iyi cevap veren bir yüksek öğrenim düzenini kuracağız dedi.

HER İLİMİZDE ÜNİVERSİTE VAR

Bakan Nabi Avcı ayrıca, 15 yıl önce söylendiği gibi artık her ilimizde bir üniversite var. Bu sayısal artışı inşallah önümüzdeki dönemlerde niteliksel olarak da gerçekleştirebilirsek Türkiye yüksek öğretimde de hakkettiği büyük dönüşümü gerçekleştirmiş olacak diye konuştu.

FUAT SEZGİN'E FAHRİ DOKTORA CÜBBESİNİ GİYDİRDİ

Bakan Avcı ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, konuşmaların ardından üniversite tarafından fahri doktora unvanı verilen İslam Bilim Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin'e doktora cübbesini giydirdi. Tören Sezgin'in konuşmasının ardından sona erdi.

ÖĞRENCİLER KAPIDAN GERİ DÖNDÜ

Bu arada, törenin Fen Fakültesi'nde bulunan Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Salonu'nda gerçekleşmesinden dolayı fakültede eğitim-öğretime tam gün ara verildi. Bu durumdan habersiz olan öğrenciler, fakültenin kapısından geri dönmek zorunda kaldı.

Tören boyunca da polisin, üniversite ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)