adscode
adscode

Yeni bit pazarları cebimizde!

Türkiye'de mobil uygulamalar yeni bit pazarları oluyor. İkinci el eşya alım ve satımına aracılık eden pek çok yeni mobil aplikasyon var. Kullanıcı sayıları artan bu uygulamalar, ülkemizde mobil alışverişin…

Yeni bit pazarları cebimizde!
Türkiyeden Haberler
Dünyada ve Türkiye'de, internet ve mobil üzerinden alışveriş çok hızlı bir şekilde artıyor. İkinci el de bu furyadan payını alıyor. Son dönemde ikinci ele odaklanan pek çok yeni mobil aplikasyon görüyoruz. Mobilde ikinci el eşya satışı yeni trend. Herkes bütçesini sarsmadan en iyi alışverişi yapmanın peşinde.

Sahibinden her türlü eşyanın ücretsiz satışa çıkarılabildiği bu mecralar ilgi görüyor. Pek çok insan evinde kullanmadığı eşyalarını bu yolla satarak para kazanmanın yolunu da buluyor. Türkiye'de yeni bit pazarları artık mobilde. Bisiklet, gömlek, cep telefonu, valiz, tespih, Kitap gibi aklınıza ne gelirse bulmanız mümkün. Bu uygulamaların belli başlılarına göz attık.

Konuma göre arama

Zebramo: Zebramo, küçük ev aleti, elektronik eşya, kıyafet, aksesuar, ayakkabı ve Modayla ilgili herşeyi alıp satabileceğiniz bir platform. Sadece telefonunuzu ya da tabletinizi kullanarak Zebramo'ya üye olabilir, kullanmadığınız eşyalarınızı Zebramo üzerinden satabilir, diğer kullanıcıların sattığı eşyaları satın alabilirsiniz. Satış yapmaya başlamak için hemen Satış Yap'a basarak eşyalarınızın güzel birkaç fotoğrafını çekip fiyatını belirleyebilirsiniz.

Semt: İkinci el ürünlere yönelik alışveriş uygulaması. Son çıkan ürünleri çok daha uygun fiyata bulabilmenin yanı sıra kendiniz de ilan verebiliyorsunuz. Birinci el ürünleri pahalı bulanlar burada ikinci elde fırsatlara bakıyor. Sosyal ağ hesabınızla hızlıca üye olup kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Hem mevcut ilanlara bakmak, hem ilan vermek hem de ilan sahibine ulaşmak son derece kolay. Uygulamanın en güzel özelliği ilanların konuma göre ayrılması.

Teklif usulü satış

LetGo: İkinci el eşya alıp satabilen bir ilan uygulaması. Konum tabanlı ilan arama özelliği var. Bu özellikle size yakın tüm ilanları tarayıp görmeniz mümkün. Alım yanında siz de kullanmadığınız eşyalarınızı satabilirsiniz. İlan girme özelliği çok pratik. Satıcı ve alıcılar cep telefonuna gerek kalmadan uygulama üzerinden sohbet edebiliyor. Teklif usülü de pazarlık yapabiliyorlar. Uygulama içerisinde tüm eşya türleri için ayrı ayrı kategoriler var. Letgo üzerinden herhangi bir ödeme söz konusu değil.

Moda Cruz: Hepimizin dolabında giyilmeyi bekleyen veya birkaç yerde giydiği kıyafetleri vardır. Bunlardan hem kurtulmak hem de biraz para kazanmak isteyenlere hitap ediyor. İkinci el lüks giyim sitesi. Mobil uygulaması da var. Daha çok kadınlara hitap ediyor. Hazır giyim, aksesuar, çanta, etek ve bluz.. Az kullanılmış lüks markaları da buradan yakalamanız mümkün. Melis Güçtaş, Onur Selamet ve Ünal Kurt tarafından kurulan Modacruz, Aslanoba Capital'den yatırım almayı da başardı.

Takasla iş yapıyor

Trampa: Para geçmeyen ikinci el eşya ilan uygulaması, Trampa. Kullanıcıların artık kullanmadıkları eşyaları sahip olmak istediği diğer eşyalar ile takas etmelerine aracılık ediyor. Balıkesirli Dijitaladam ekibinin hazırladığı uygulamanın çıkış noktası ise 'Birinin çöpü, diğerinin hazinesidir' sözü. Trampa'ya sosyal ağ hesaplarınız ile kayıt olabiliyor ve birkaç adımda takas yapmak istediğiniz ilanı ekleyebiliyorsunuz.

Sahibinden.com: Bu alanda Türkiye'nin ilk web sitesi ve daha sonra mobil uygulaması oldu. Pek çok diğer ürün yanında ikinci el üründe de en deneyimli mobil aplikasyon. iOS ve Android'de var. Aklınıza gelebilecek her kategoride ikinci el eşya satışının yapıldığı bir platform. 2016 yılında aylık 40 milyon aktif kullanıcı sayısına sahip. 5 milyondan fazla aktif ilanı ve on binlerce ürün çeşidi var. Aksoy Group bünyesinde, 2000 yılında kuruldu.

Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)