adscode
adscode

Yeni İnternet Yasası ve etkileri Bilgi'de tartışıldı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Pantheon Kulübü tarafından 17 Mart Pazartesi günü düzenlenen “İnternet Yasası ve Etkileri” panelinde yeni internet yasasının içeriği, internet yasasının bireyler, sektör ve…

Yeni İnternet Yasası ve etkileri Bilgi'de tartışıldı
Türkiye'den Haberler
İstanbul Bilgi Ünivesitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Sanver’in açılış konuşması ile başlayan panelde İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı, İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Leyla Keser Berber, Dr. Mehmet Bedii Kaya, İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat Volkan Dülger, Hürriyet Dijital Medya Koordinatörü Bülent Mumay ve Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Av. Kürşat Ergün sunum yaptı.

Prof Dr Turgut Tarhanlı yasanın çıkmasından önce uygulamanın başladığına dikkat çekerken Yrd. Doç. Dr. Leyla Keser Berber 5651 sayılı internet yasasının içeriği hakkında bilgi verdi. Hürriyet Dijital Medya Koordinatörü Bülent Mumay, yasanın medya üzerindeki kısıtlamalarına değindi. Mumay “Yasanın iki önemli noktası var. İlkinde, herhangi biri bir haberle ilgili TİB’e başvurarak ben şu haberden zarar görüyorum diyebilecek. Burada, bir mahkeme değil yürütmenin atadığı bir bürokrat dört saat içerisinde haberin zarar verdiğini düşünerek yayından kaldırabilecek. İkinci nokta ise aynı yasa kapsamında bir vatandaşın şikayeti olmaksızın doğrudan TİB Başkanlığı ya da TİB Başkanlığı’nın bağlı olduğu Bakan zararlı olduğunu düşündüğü haberin erişimini engelleyebilecek. Bu yurttaşların haber alma özgürlüğü açısından önünü görmesini güçleştiren bir konu” dedi.

Trafik bilgilerini depolama yükümlülüğüne değinen Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Av. Kürşat Ergün “Veriler iki yıla kadar depolanacak. Herkesin bildiği üzere bilgiler bir takım kişilerin, grupların ya da hükümetin elinde olacak. Türkiye’de artık kişisel verilerin korunması diye bir durum söz konusu değil. Kişilerin geleceği ve akibetleri bu verilerden tayin edilebilecek duruma gelir ki bu da çok tehlikelidir” dedi.

İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat Volkan Dülger ise konuşmasında bu internet yasasının düşünce özgürlüğünü yasakladığını söyledi. Dülger, “Bir ülkedeki refah seviyesi düşünce özgürlüğüne bağlıdır. Düşünce özgürlüğünde bilimsel ilerleme olur, demokratiksel ilerlemeler teknolojiye dönüşür ve refah toplumu yaratır” diye belirtti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)