adscode
adscode

Yeni iPhone'lar dokunmatik olmayacak

Yeni iPhone modellerinin ekranları dokunmatik olmayabilir.

Yeni iPhone'lar dokunmatik olmayacak
Bilim Teknoloji
Yeni iPhone modellerinin ekranları dokunmatik olmayabilir. Zira 23 Mart 2015'te ABD Patent Enstitüsü'ne başvuran Apple, geçtiğimiz günlerde kullanıcının ekrana dokunmadan komutlar vermesine imkan sağlayan (yakın mesafeden harekete duyarlı şekilde çalışacak multi touch yüzeyler) teknolojinin patentini aldı.

Harekete duyarlı bir sistem üzerinde çalışan Apple'ın bu teknoloji sayesinde cihazların kullanıcının ekrana dokunmasına gerek duymaksızın, parmağın ekrana yakınlaştırmasıyla verilen komutların algılanmasının önünü açması bekleniyor.

Özellikle akıllı cihazların kullanımında devrimsel bir yeniliğin habercisi olan bu özelliğin en önemli parçası kuşkusuz gelişmiş sensörler olacak.

Gelişmiş sensörlerin parmağın ekrana dokunmasına gerek kalmadan işlemi algılaması ile çalışacak olan sistemin ilk etapta cihazların açılıp kapatılması ve uygulamalardan çıkış gibi işlemlerde kullanılacağı tahmin ediliyor.

Her zamanki gibi Apple, yeni iPhone modeli görücüye çıkana kadar bilgi vermeye yanaşmıyor. Ancak bu model hakkında sızıntılar birbiri ardına geliyor.

Yeni iPhone'a ait şimdiye kadar gelen söylenti ve dedikodular şöyle:

Apple her yıl olduğu gibi kendi mobil işlemcisinin daha iyi performans sağlayan bir versiyonunu yeni iPhone modellerinde kullanacak. Muhtemelen yeni mobil işlemcinin adı A10 olacak.

Apple yıllar sonra 1GB RAM’den vazgeçti ve iPhone 6S modelleri üzerinde 2GB RAM özelliğini kullandı. Sızıntılarda oldukça iyi bir sicili bulunan Ming-Ci Kuo, şirketin iPhone 7’nin phablet versiyonu iPhone 7 Plus’da 3GB RAM özelliğine yer verebileceği söyleniyor.

Bu söylenti her yıl olduğu gibi bu yıl da dile geliyor. iPhone 6S ve iPhone 6S’de kullanılan Alüminyum 7000 serisi telefonu zaten yeterince sağlamlaştırıyor ama gelecek yıl çıkacak olan modelin daha sağlam ve su geçirmez olacağı söyleniyor. Bildiğiniz gibi iPhone modelleri her ne kadar sertifika sahibi olmasa da diğer modellere göre suya karşı oldukça dayanıklı.

Söylentilere göre iPhone 7, şimdiye kadarki en ince iPhone modeli olacak. Bu unvan iPhone 6 modellerindeydi ancak eğilme sorunlarıyla karşı karşıya kalmışlardı. iPhone 7 6.0 - 6.5 mm arasında bir tahmin genişliğe sahip olacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)