adscode
adscode

Yeni Kuşak Tablet İstiyor

90’lı yıllarda karne hediyesi denildiğinde ilk akla gelen hediye olan bisiklet, yeni dönemde tahtını tablet bilgisayar, konsol oyunu ve genç odası takımına kaptırdı

Yeni Kuşak Tablet İstiyor
Türkiye'den Haberler


Hızla gelişen teknoloji, geleneksel karne hediyesi olan bisiklet ve pateni tahtından etti. Her geçen gün kendini teknolojiyle harmanlayan yeni dönem çocuklarının karne hediyesi tercihleri de değişti ve 90’lı yıllarda en popüler karne hediyesi olan bisiklet, yerini tablet bilgisayar, konsol oyunları ve genç odası takımına bıraktı.

E-ticaret platformu n11.com’un verileri, yeni neslin karne hediyesi tercihindeki değişikliği ortaya koydu. 90’lı yıllarda karne hediyesi denildiğinde ilk akla gelen hediye olan bisiklet ve patenler, tahtını tablet bilgisayar ve konsol oyunlarına kaptırdı. n11.com’un verilerine göre, okulların tatile girdiği Haziran ayı döneminde, tablet bilgisayarların yüzde 105, video konsol oyunlarının artış oranı Nisan ayına göre yüzde 181’e kadar çıkarken, kitap ve bisiklet ilk 15 listesine hiç giremedi.


Yeni Kuşak Tablet İstiyor


1994-2003 yılları arasında doğan Milenyum çocukları ve 2003 sonrası doğan Z kuşağının karne hediye tercihleri 90’lı yıllara göre oldukça değişti. n11.com’un verilerine göre, tatil döneminin yaklaşmasıyla karne döneminde satışı en çok artan ürünler tablet bilgisayar, video konsol oyunları ve genç odası takımı oluyor. Karne döneminin yaklaşması ile birlikte genç odası satışlarındaki artış oranı Nisan ayına göre yüzde 1283’e kadar çıkarken onu yüzde 181 ile video konsol oyunları ve ardından yüzde 105 ile tablet bilgisayarlar takip ediyor. Aynı dönemde çocuk ve gençlik kitaplarında da artış kaydediliyor ancak artış oranı yüzde 62’yle sınırlı kalıyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)