adscode
adscode

Yeni nesil yabancı kolejler?

Anayasa gereği yabancı okulların ilköğretim bölümleri kapatıldı. Lozan’nın bağlayıcılığı nedeniyle tümü kapatılamıyor. Ama Demokles’in kılıcı, üzerlerinde dolaşıp duruyor. Onlar da boş durmuyor, çözüm…

Yeni nesil yabancı kolejler?
Milliyet Diyalog
Örneğin Üsküdar, İzmir ve Tarsus Amerikan Kolejleri, Türk mütevelli heyetlerine ve vakıflara teslim edildi. Alman, Avusturya ve Fransız okulları da mezunlar dernekleri aracılığı ile aynı misyona sahip yeni okullar kurdular. Her ne kadar fazla içli dışlı olmasalar da Robert’in vakfı da benzer bir faaliyet içerisinde.
Şimdi bu kervana İtalyan Liseliler de katıldı. İtalyan olmayan İtalyan lisesi, İtalya İstanbul Konsolosluğu’nun desteği ile İtalyan Lisesi mezunları tarafından kuruldu. İddialı ve önemli bir boşluğu dolduracak. Çünkü İtalyan ekolü, hâlâ pek çok öğrencinin de velilinin de ilgisini çekiyor. En azından çok katı değiller!..
İddialı okul sıkıntısı
8 yıllık kesintisiz eğitim öncesinde, hemen herkes, çocuğunu devlet ilkokulunda okutuyor daha sonra kolejlere yönlendiriyordu. Bunların başında da yabancı okullar, fen ve Anadolu liseleri geliyordu.
8 yıllık kesintisiz eğitim sistemiyle birlikte sistem altüst oldu, tıpkı şimdi 4+4+4’te olduğu gibi. Veliler hâlâ iyi okul arayışında. Kimi aşırı sınav hazırlıklarından rahatsız, kimi eğitimin kalitesinden, kimi sosyal aktivitelerin yetersizliğinden, kimi de öğrenciyi ve veliyi adam yerine koymayan tepeden bakışı onaylamıyor.
Yazının Devamı İçin Tıklayın!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)