adscode
adscode

Yeni Sağlıklı Kuruyemiş Pikan Cevizi

Amerikalıların yüzyıllardır kullandığı Pikan Cevizi sağlık açısından oldukça yararlı. Kolestrole faydası olan ceviz mineral, vitamin ve protein miktarını yeterli düzeyde tutarken, bağışıklık sistemini…

Yeni Sağlıklı Kuruyemiş Pikan Cevizi
Sağlık
Türkiye’nin yeni tanıştığı, Amerikan yerlilerinin yüzyıllardır kullandığı pikan cevizi sağlık açısından çok önemli olan yararlı besleyici besin maddeleri, mineral, antioksidan ve vitaminleri içeriyor. Oleik asit gibi tekli doymamış yağlar bakımından zengin ve mükemmel bir fenolik antioksidan kaynağı olan pikan cevizi hem toplam hem de LDL veya “kötü kolesterolün” düşürülmesine yardımcı oluyor, kandaki HDL veya “iyi kolesterol” seviyelerini yükseltiyor.
E vitamini kaynağı olan, hücre duvarını zararlı oksijensiz radikallerden koruyan pikan cevizi, B kompleks vitamin grubu açısından ve manganez, potasyum, kalsiyum, demir, magnezyum, çinko ve selenyum gibi mineraller bakımından da oldukça zengin. Her gün bir avuç tüketilen pikan cevizi, mineral, vitamin ve protein miktarını yeterli düzeyde tutarken, bağışıklık sistemini de güçlendiriyor.
Öte yandan Pikan cevizi, çiğ, tuzlu ya da tatlandırılmış şekilde yenebildiği gibi yüksek yağ içeriği nedeniyle çeşitli tatlılarda da malzeme olarak kullanılabiliyor. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)