adscode
adscode

Yeni yıl, eğitim, sınavlar ve kraldan çok kralcılar?

Yeni yıl yazıları yazmak adettendir ama artık bir yaş daha yaşlandığımızı hatırlatmanın ve hiçbir şeyin değişmeyeceğine olan inancı daha da pekişmesinin ötesinde, sanki bir işe yaramıyor.

Yeni yıl, eğitim, sınavlar ve kraldan çok kralcılar?
Milliyet Diyalog
Sağlık, huzur, mutluluk diliyoruz. Çünkü biliyoruz ki 2018’de de değişen bir şey olmayacak!
Peki, geleceğe olan umudumuzu mu kaybettik, kesinlikle hayır. Hatta her şeyin çok daha iyi ve güzel olacağına yönelik umudumuz daha da artıyor. Sadece takvime bağlamak istemiyorum o kadar!
Eğitim de düzelecek!
Eğitimin dibe vurduğu konusunda hiç kimsenin kuşkusu yok!
Gelinen nokta ortada.
Düzeleceğine yönelik en ufak bir umut ışığı görmeyenlerin sayısı tahminlerin çok üzerinde. Ama ona rağmen hiç karamsar değilim. Çünkü bu durum, uzun süre böyle devam etmez, edemez! Çünkü bu sistemi ayakta tutmaya çalışanlara, inanılmaz boyutlarda zarar vermeye başladı. Ve o faturaya hiç kimse katlanmak istemez!
Ne zaman olur bilmiyorum ama eğitimde çok radikal değişiklikler gündeme gelirse hiç şaşırtıcı olmaz!
Sınavlar da bitecek!
Sınav Cumhuriyeti olduk. Adeta, hayatımızı esir aldılar ama onların da sonu gelecek.
Son değişiklikler herkesi çıldırttı, ele yüze bulaştırıldı ama artık savunanı kalmadı. Çünkü bu konuda da dibe vuruldu ve bazen dibe vurmadan, zirveye çıkılamıyor!
Sınavların yarattığı tahribatı bugüne kadar görmeyenler, artık görmek zorunda kalacak! Çünkü onlara ve onları orada tutanlara da zarar vermeye başladı.
Öğrencinin, öğretmenin, velinin mutsuzluğu üzerine kurulan kartondan kuleler de bir daha geri dönmemek üzere bir bir yıkılacaklar. Ve bu da çok geç olmayacak!

Yazının devamı için tıklayınız

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)