adscode
adscode

Yerli otomobilde müjdeli haberler gelecek

​Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, yerli otomobil konusunda yakında müjdeli haberler vereceklerini belirterek, "Yakında somut adımlar atılacak, gayet iyi gidiyor, önümüzdeki süreçte müjdeli haberleri…

Yerli otomobilde müjdeli haberler gelecek
Türkiye'den Haberler
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Firki Işık, Londra'da katıldığı televizyon programında, İngiltere ziyaretinde, Gebze'ye inşa edilen Bilişim Vadisi projesine önemli katkılar yapacak izlenimler elde ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin geliştirilmeye en fazla ihtiyaç duyduğu alanlardan birinin kamu-üniversite-sanayi işbirliği olduğunu belirten Işık, "Türkiye'de sonuç odaklı Ar-Ge ve inovasyon noktasında hala almamız gereken mesafe var. Birmingham Londra'da bu noktadaki iyi örneklerin Türkiye'de hayata geçirilmesine yönelik iki gündür ciddi bir çalışma yaptık" dedi.

Işık, Bilişim Vadisi'ne İngiltere'deki bazı kuruluşların da davet edildiğini kaydederek, "Bilişim Vadisi'ni en uygun formatta oluşturup, buranın bilişim alanında Türkiye'nin en ihtiyaç duyduğu merkez olmasını planlıyoruz" diye konuştu.

"Yerli otoda müjdeli haberler gelecek"

Yerli otomobil projesine de değinen Bakan Işık, sürecin iyi işlediğini bildirerek, şunları ifade etti:

 "Türkiye'nin elektrikli otomobilde yerli marka oluşturması gerekiyor buna inanıyoruz. İçten yanmalı motor teknolojisinde rekabet şansı görmüyoruz ama yeni teknolojide Türkiye'nin rekabet etme şansı var. Treni kaçırmayalım diye ciddi emek harcıyoruz işler iyi gidiyor. Yakında somut adımlar atılacak, gayet iyi gidiyor, önümüzdeki süreçte müjdeli haberleri vereceğiz."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)